- čerstvá petrželová nať
- čerstvé oregáno
- červené jalapeno
- zelené jalapeno
- červená cibule
- citronová šťáva
- olivový olej
- ocet
- sůl
Jak připravit pikantní domácí omáčku
- Jemně nasekejte červenou cibuli a česnek.
- Nasekejte čerstvé oregano (pár listů) a petrželku.
- Nasekejte i jalapeno.
- Všechno velmi jemně.
- Vložte do misky, přidejte olej (musí to v něm plavat), ocet, citronovou šťávu a sůl.
- Dobře promíchejte a je hotovo.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Chimichurri může být připravena dvěma způsoby, nakrájena nožem – jak jsem to udělala já, nebo v mixéru, ale konzistence bude samozřejmě zcela jiná.
- Jednoduchá příprava, ale tak dobrá, že bych si jí dala na všechno.
- Tuto salsu si můžete vychutnat, jak si přejete, i když třeba jen s kouskem dobrého domácího chleba.
- Můžete jí použít i jako marinádu, třeba na tofu.
- Otec mé snachy pochází z Argentiny, a když jsem mu připravila moje Chimichurri, tak mě to opravdu dokonce pochválil.
- Jak vidíte, v receptu není udáno množství, řiďte se selským rozumem aby bylo všechno přiměřené a vám chuťově vyhovující.
Obměna
- Můžete zkusit přípravu i v mixéru.
- Obměna? Tato salsa je legendární pro svojí výraznou chuť, po pravdě řečeno bych neměnila nic.
Děti
- Pro ostrost není vhodné pro malé děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tak tenhle recept mě zaujal. Jen místo petrželové natě jsem dala mrkvovou. Je milíto ji vyhodit a tak z ní zkouším, co se dá. A vypadá to taky dobře.