- 1 střední celer
- 1 cibule
- vývar/voda
- olivový olej
- sůl
- pepř
- gomasio
- pažitka
- citronová štáva
Jak připravit Chudou krémovou polévku
- Celer a cibuli nakrájejte na malé kousky, vložte do hrnce s vývarem/vodou se špetku soli a přiveďte k varu. Vařte, dokud celer nebude měkký.
- Vložte vše do mixéru a mixujte, dokud nezískáte sametově hladký krém.
- Naservírujte, pokapejte olejem, troškou šťávy z citronu posypte gomasiem a pažitkou.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Já uvedla návod pro dvě porce, záleží na velikosti celeru.
- Krém rozmixujte ve stolním mixéru, ponorný mixer to nezvládne zcela do hladka.
Obměna
- Dochutit si můžete podle vaší představivosti – můžete přidat česnek, zázvorovou šťávu, rostlinnou smetanu apod.
- Nevynechte však citronovou šťávu!
Děti
- Bez soli, gomasia a pepře vhodné pro děti od 1 roku, menším nedáváme ani olej a citrón. Pak může polévka být jedním z prvních příkrmů už od 6 měsíců.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Jedna z našich oblíbených. Jen jsem si ji trošku pozměnila. Cibulku osmahnu, zaliju vývarem a dám na kostky nakrájený košťál z brokolice a někdy místo celeru dávám petržel. Obě varianty jsou výborné. Dnes jsem ještě přihodila hrst zeleného hrášku, aby tam něco plavalo ( Jen tam není vidět 😀) a na ozdobu sev a zelenou petrželku 😊 Barvičku má trochu do červena, protože ve vývaru byla i červená řepa 😉 Děkujeme 😊
Mnam ♥️