Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Chuďasova krémová polévka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Polévka je sice chudá na ingredience, ale bohaté na chuť. Rychlá, lehká, jednoduchá. Tahle velmi bohatá – chudá polévka bude chutnat i těm, kdo celer a zeleninu obecně moc nemusí. Vyzkoušejte to!

Ingredience
2 porce
  • 1 střední celer
  • 1 cibule
  • vývar/voda
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • gomasio
  • pažitka
  • citronová štáva

Jitka vždy ráda jedla a také ráda vařila. Jenže stále stupňující se zdravotní potíže ji brzy dohnaly...

Jak připravit Chudou krémovou polévku

  1. Celer a cibuli nakrájejte na malé kousky, vložte do hrnce s vývarem/vodou se špetku soli a přiveďte k varu. Vařte, dokud celer nebude měkký.
  2. Vložte vše do mixéru a mixujte, dokud nezískáte sametově hladký krém.
  3. Naservírujte, pokapejte olejem, troškou šťávy z citronu posypte gomasiem a pažitkou.

🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Já uvedla návod pro dvě porce, záleží na velikosti celeru.
  • Krém rozmixujte ve stolním mixéru, ponorný mixer to nezvládne zcela do hladka.

Obměna

  • Dochutit si můžete podle vaší představivosti – můžete přidat česnek, zázvorovou šťávu, rostlinnou smetanu apod.
  • Nevynechte však citronovou šťávu!

Děti

  • Bez soli, gomasia a pepře vhodné pro děti od 1 roku, menším nedáváme ani olej a citrón. Pak může polévka být jedním z prvních příkrmů už od 6 měsíců.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jedna z našich oblíbených. Jen jsem si ji trošku pozměnila. Cibulku osmahnu, zaliju vývarem a dám na kostky nakrájený košťál z brokolice a někdy místo celeru dávám petržel. Obě varianty jsou výborné. Dnes jsem ještě přihodila hrst zeleného hrášku, aby tam něco plavalo ( Jen tam není vidět 😀) a na ozdobu sev a zelenou petrželku 😊 Barvičku má trochu do červena, protože ve vývaru byla i červená řepa 😉 Děkujeme 😊

Mila Beata
28. 9. 2023

Mnam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mlé...

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.

Kopřivová krémová polévka

Čerstvé kopřivy jsou nedoceněný zdroj železa a mnoha dalších minerálů a vitamínů. Pokud chcete doplnit tělu stopové prvky a ryzí energii z přírody, natrhej...

Jemný kopřivový krém s koprem

Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka  – rychle...

Polévka z bílé quinoi

Tato hustá a kořeněná polévka vás určitě zahřeje. Je jednoduchá na přípravu, ale neošiďte jí o koření.

Kytičkový mrkvový krém

Krásné a chutné jídlo, při jehož servírování hraje talíř všemi možnými kontrasty. Sladké a kyselé, teplé a chladné, hedvábné a křupavé. Vyzkoušejte a dejte...