Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cibulový dip

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Velmi rychlý, jednoduchý a svěží dip, který můžete využít na sto různých způsobů. Stačí si pohrát s jeho hustotou a máte třeba dip k pečené zelenině nebo skvělou součást náplně do tortill.

Ingredience
  • fazole cannellini
  • čerstvá jarní cibulka i s listy
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • klíčky růžové ředkvičky (volitelné)
  • nasucho pražená slunečnicová semínka
  • čerstvá petrželka
  • nasekaná nať cibulky
  • citron na ozdobu

Od střední školy jsem se potýkala se spoustou zdravotních problémů. Trápily mě bolesti břicha, potíže s močovým měchý...

Jak připravit dip z jarní cibulky a fazolí

  1. Uvařené fazole cannellini vložte do mixéru, podle chuti přidejte sůl a citrónovou šťávu.
  2. Na pánvi s olejem jemně orestujte čerstvou jarní cibuli a česnek.
  3. Do mixéru přidejte orestovanou jarní cibulku a rozmixujte. V závislosti na tom, jak chcete konzistenci, přidejte trochu vody z vařených fazolí.
  4. Krém dejte do mísy, posypejte čerstvou petrželkou, čerstvou natí jarní cibulky, opraženými slunečnicovými semínky a ředkvičkovými klíčky. Pokapejte olivovým olejem a dip je připraven.

    Cukroví bez cukru?
    Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
    Jak na to

    Praktické

    • Citrónovou šťávu přidávejte pomalu. Lepší je přidat, ubrat už není možno…
    • Používám fazole cannellini, protože jsou hned měkké a na tyto krémové pokrmy a pomazánky velmi vhodné.

    Obměna

    • Nezapomeňte na pražená semínka.
    • Jakékoliv klíčky, doporučuji ředkvičku díky její jemné pikantnosti.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 ale, ale ubereme olej a sůl.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    52 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Výborný a rychlý dip, úžasná kombinace s domácím chlebem….

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Fazolový citrónový krém

    Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.

    Podzimní talíř s kaštany a fenyklem

    Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.

    Osvěžující kuskus

    V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

    Jáhlové kuličky nejen na párty

    Velice rychlý a na přípravu jednoduchý bezlepkový recept na kuličky, které se hodí jakou součást hlavního jídla a nebo jako pohoštění pro návštěvy či finge...

    Šafránové kuličky s kešu omáčkou

    Tyto kuličky se výborně hodí k různým omáčkám a dipům, ale nezklamou ani na stole jen tak na zobání pro hosty. Jsou prostě luxusní, velmi chutné a přirozen...

    Pikantní mexická kukuřice se “sýrovou” omáčkou

    Jednoduchý a hodně žravý receptík. Takto připravenou kukuřici si můžete přidat k jakémukoliv jídlu nebo si ji dát jako chuťovku na svačinu.