Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Cibulový krém

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez mléka

Krém, dip, pomazánka, sýr… tím vším vám může být tato dobrota, kterou ocení milovníci cibule.

Ingredience
  • 50 g kešu
  • 1 velká cibule
  • citrónová šťáva
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce sójového hustého jogurtu
  • pepř
  • petrželka
  • olej
  • sůl
  • čerstvá cibulka na posypání (volitelné)

Saša se přihlásila do kurzu a rozhodla se se mnou podělit o svoje úspěchy za posledních pár dní. Je toho toli...

Jak připravit cibulovou pomazánku

  1. Namočte kešu na pár hodin do vlažné vody.
  2. Slijte vodu z kešu, dejte ořechy do mixéru společně s trochou citrónové šťávy, soli a lahůdkového droždí. Přilijte trošičku čisté vody a rozmixujte na hustý krém.
  3. Dejte do misky a přidejte jogurt s trochou nasekané petrželky.
  4. Na pánvi na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli. Restujte pomalu, dokud cibule nezkaramelizuje.
  5. Po vychladnutí jí přidejte do misky, promíchejte, popřípadě dolaďte solí a dejte vychladnout.
  6. Povrch můžete posypat petrželkou a čerstvou cibulkou, popřípadě opepřit.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Cibuli karamelizujte pomalu, aby se nespálila.
  • Vynikající na pečenou zeleninu, ale i na chleba, do placek nebo jako dip k syrové zelenině.
  • Hustotu ovlivníte vodou. V lednici krém více zhoustne.

Obměna

  • Krém můžete připravit podle vaší chuti a potřeby.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiný hustý rostlinný jogurt namísto sójového.

Děti

  • Větším dětem.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

57 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrý deň, polievku hneď dnes budem variť. A ako radíte, pridám cibuľu!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cuketová pomazánka

Cuketová sezóna je v plném proudu a tak vám určitě přijde vhod recept na výbornou letní pomazánku, která u nás chutná všem.

Pomazánka Za’atar

Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

Semínková pomazánka

Jednoduchá a rychlá pomazánka velmi dobrá k zelenině, jako kondiment k obilovinám i jako pochoutka na domácí chlebík.

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Černá čočková pomazánka

Tato pomazánka určitě připomene hummus, ale není v ní cizrna. Je zajímavá svou barvou a chuť černého tahini je v ní opravdu skvělá.

Pomazánka z černé ředkve

Tato jednoduchá a rychlá pomazánka přijde vhod na chleby, do placek a třeba i jako kondiment na těstoviny.