- 50 g kešu
- 1 velká cibule
- citrónová šťáva
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce sójového hustého jogurtu
- pepř
- petrželka
- olej
- sůl
- čerstvá cibulka na posypání (volitelné)
Jak připravit cibulovou pomazánku
- Namočte kešu na pár hodin do vlažné vody.
- Slijte vodu z kešu, dejte ořechy do mixéru společně s trochou citrónové šťávy, soli a lahůdkového droždí. Přilijte trošičku čisté vody a rozmixujte na hustý krém.
- Dejte do misky a přidejte jogurt s trochou nasekané petrželky.
- Na pánvi na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli. Restujte pomalu, dokud cibule nezkaramelizuje.
- Po vychladnutí jí přidejte do misky, promíchejte, popřípadě dolaďte solí a dejte vychladnout.
- Povrch můžete posypat petrželkou a čerstvou cibulkou, popřípadě opepřit.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Cibuli karamelizujte pomalu, aby se nespálila.
- Vynikající na pečenou zeleninu, ale i na chleba, do placek nebo jako dip k syrové zelenině.
- Hustotu ovlivníte vodou. V lednici krém více zhoustne.
Obměna
- Krém můžete připravit podle vaší chuti a potřeby.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný hustý rostlinný jogurt namísto sójového.
Děti
- Větším dětem.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý deň, polievku hneď dnes budem variť. A ako radíte, pridám cibuľu!