Na těsto:
- 300 g špaldové hladké mouky
- 180 g rostlinného másla
- 150 ml vody
- 2 lžičky soli
Na náplň:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 400 ml rostlinné smetany
- 1 hrst špenátových listů
- 4 ks žampionů
- 3 ks červené cibule
- 1 jarní cibulka
- 3/4 balíčku tofu
- 3 stroužky česneku
- 2- 3 lžičky soli
- 1 lžička provensálských bylinek
- kukuřičný škrob
Jak připravit slaný cibulový koláč
- Z mouky a změklého másla si nejprve vypracujeme drobenku, až poté přidáme sůl a vodu. Vypracujeme v míse do nelepivého a poddajného těsta. Necháme ho alespoň 3 hod odpočívat.
- Poté těsto rozválíme a rozložíme do formy, propícháme a předpečeme cca 10-15 min na 180°.
- Mezitím si na pánvi orestujeme cibuli (jednu nasekanou najemno a druhou na kolečka), bílou část jarní cibulky a žampiony. Přidáme smetanu, nastrouhané tofu, špenát, nadrcený česnek, ostatní koření a zelenou část cibulky. Vše chvilku povaříme a přidáme trochu kukuřičného škrobu na zahuštění.
- Poté vylijeme směs na korpus, navrch dozdobíme zeleninou a žampiony a pečeme znovu na 180°, nejprve pár minut jen zezpod a pak na kombinovaný vršek a spodek do zlatova.
Obměna
- Náplň můžete obměnit dle chuti a sezóny.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář