- 160 g celozrnné rýže basmati
- kůra z bio citrónu
- šťáva z půlky bio citrónu
- petrželka
- jarní cibulka
- česnek
- špetka kurkumy
- sůl
- mandlové mléko
- olej
Jak připravit jemné citrónové rizoto
- Na pánev dejte olej, rozehřejte ho a prolisujte do něj česnek. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a velmi krátce orestujte.
- Nyní k cibulce přidejte rýži a krátce jí orestujte.
- Přidejte kurkumu a podlijte rýži vodou a mandlovým mlékem. Vařte do změknutí rýže. Pokud je během vaření zapotřebí další tekutiny, přidejte mandlové mléko.
- Ke konci vaření rýži osolte a přidejte citrónovou šťávu. Promíchejte a dokončete vaření. Rýže má být krémová, nesmí zůstat suchá a nebo naopak plavat v tekutině.
- Servírujte s nasekanou jarní cibulkou a petrželkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Mandlové mléko použijte domácí nebo kvalitní neslazené kupované.
- Servírujte ihned teplé.
Obměna
- Můžete použít i jiný druh rýže.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierko dobrota, ještě jsem si k tomu udělala dynové kari….nestíhám fotit….bylo to vše moc dobre….👍🌸
Hodila jsem dnes ráno všechno do rýžovaru bez oleje a cibulky, až Evža pípne (každý pomocníček má u nás jméno), přidám medvědí česnek, když už ho v mrazu pracně sbírám s vlky za zády:-)))))