- 1,5 hrnku vařené cizrny
- Slunečnicový olej
- 1 cibule
- 0,5 pórku
- 2 papriky
- 1-2 lžičky mletého římského kmínu
- Kukuřičný škrob
- Sůl, sójová omáčka shoyu
Postup:
- Cizrnu namočíme den předem.
- Před vařením vyměníme vodu, když se začne vařit, sebereme pěnu a přidáme kombu, římský kmín celý a bobkový list.
- Rozpálíme slunečnicový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a sůl, necháme zesklovatět.
- Přidáme římský kmín mletý, pórek a nakrájenou papriku, trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit 15 min.
- Do směsi přimícháme vařenou cizrnu s částí vody, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě, necháme přejít varem.
- Dochutíme sójovou omáčkou shoyu.
Podáváme s kuskusem, napařenou zeleninou, kvašenou zeleninou, pekingským zelím, posypeme dýňovým semínkem a čerstvou ředkvičkovou natí.Pokud se vyhýbáte paprice, můžete jí nahradit strouhaným celerem, cuketou nebo třeba dýní, aby to bylo barevnější.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář