Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Cizrnová polévka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pokud máte vařenou cizrnu, budet tato polévka dílem okamžiku. Je lehce nasládlá díky batátu a kokosovému mléku, proto nezapomente pěkně opepřit a okyselit pro vyvážení chuti.

Ingredience
  • 1 hrnek vařené cizrny
  • kus batátu
  • kus květáku
  • cuketa
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • 1 vrchovatá lžíce instantní kukuřičné polenty
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • citrónová šťáva
  • pažitka

Potřebovala jsem shodit po porodní bříško a začala počítáním kalorií. Nic pro mě. Pořád jsem musela myslet na jídlo a...

Recept na krémovou cizrnovou polévku

  1. Nakrájejte cuketu, batát a květák na malé kousky.
  2. V pánvi rozpalte olej a přidejte nasekaný květák a batát. Orestujte do měkka.
  3. Nyní přidejte cuketu, chvíli ještě orestujte. Přidejte sůl a pepř. Promíchejte.
  4. Do připravené zeleniny přidejte cizrnu, kokosové mléko a trochu vody z vaření cizrny. Promíchejte a povařte.
  5. Přidejte polentovou mouku a dovařte posledních 5 minut.
  6. Nakonec pokapejte citrónovou šťávou a posypejte pažitkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Čím menší kousky zeleniny nakrájíte, tím rychlejší bude příprava.
  • Hustotu polévky si upravte podle vaší chuti.
  • Kukuřičná mouka musí být ta instantní, ta klasická se musí vařit hodinu!

Obměna

  • Místo citrónovou šťávy můžete přidat pár kapek umeocta.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

    PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

    Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Zelený energetický krém

    Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.

    Ostro kyselá pikantní polévka

    Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.

    Veganská libyjská Shorba

    Tentokrát jsem se nechala inspirovat libyjskou shorbou, moje verze je ovšem oproti originálním receptu veganská. Příprava je velice jednoduchá a nezabere v...

    Korejské letní jjigae

    Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.

    Rychlá podzimní polévka

    Spolu s podzimem přicházím na chuť polévkám a nejvíc ze všeho mám ráda ty husté a krémové. Tato polévka splňuje vše a navíc je rychlá na přípravu a věřím, ...

    Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

    Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.