- 350 g uvařené cizrny
- 200 g vařené dýně
- 125 g tofu
- 30 g kokosové mouky
- 30 g oleje
- 1 lžíce tahini
- 2 lžíce tamari
- 25 g kukuřičného škrobu
- 15 g citrónové šťávy
- sůl
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
Jak připravit sekanou z cizrny, dýně a tofu
- Napařte dýni.
- Uvařenou cizrnu rozmixujte s tamari, česnekem, solí, citrónovou šťávou a olejem.
- Tofu rozmixujte s uvařenou dýní, škrobem a kokosovou moukou.
- Vše v míse smíchejte a vytvořte těsto. Nechte asi 1 hodinu odpočívat v lednici.
- Namazanýma rukama vytvarujte sekanou a vložte ji do pečícího papíru pomaštěného olejem, uzavřenou jako bonbón. Pečte v troubě po dobu 30 minut.
- Otevřete pečicí papír a dopečte asi 20 minut. Kontrolujte povrch.
- Nechte vychladnout a nakrájejte. Sekaná je měkká.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Po upečení je sekaná měkká. Nechte trochu vychladnout a poté krájejte.
Obměna
- Jakékoliv dochucení podle vaší chuti.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Děkuji za recept. Vydrží k jídlu i následující den?
A kde je v receptu to droždí? Děkuji