Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Cizrnový váleček

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Vyzkoušejte tento recept na sekanou z cizrny, dýně a tofu! Lehce pikantní a zdravá alternativa klasické sekané, kterou si zamilujete. Vhodná k pečené zelenině, k salátu nebo jen tak s hořčicí a plackou nebo chlebem.

Ingredience
  • 350 g uvařené cizrny
  • 200 g vařené dýně
  • 125 g tofu
  • 30 g kokosové mouky
  • 30 g oleje
  • 1 lžíce tahini
  • 2 lžíce tamari
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • 15 g citrónové šťávy
  • sůl
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí

Jak připravit sekanou z cizrny, dýně a tofu

  1. Napařte dýni.
  2. Uvařenou cizrnu rozmixujte s tamari, česnekem, solí, citrónovou šťávou a olejem.
  3. Tofu rozmixujte s uvařenou dýní, škrobem a kokosovou moukou.
  4. Vše v míse smíchejte a vytvořte těsto. Nechte asi 1 hodinu odpočívat v lednici.
  5. Namazanýma rukama vytvarujte sekanou a vložte ji do pečícího papíru pomaštěného olejem, uzavřenou jako bonbón. Pečte v troubě po dobu 30 minut.
  6. Otevřete pečicí papír a dopečte asi 20 minut.  Kontrolujte povrch.
  7. Nechte vychladnout a nakrájejte. Sekaná je měkká.
Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Praktické

  • Po upečení je sekaná měkká. Nechte trochu vychladnout a poté krájejte.

Obměna

  • Jakékoliv dochucení podle vaší chuti.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Děkuji za recept. Vydrží k jídlu i následující den?

A kde je v receptu to droždí? Děkuji

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dýňový burger

Podzim je čas dýní a tento recept je skvělým způsobem, jak ji v kuchyni využít. Připravte si chutné a zdravé burgery, které vás zahřejí a zasytí!

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Vietnamská nádivka

Vyzkoušejte tuto netradiční nádivku s tofu, houbami a zeleninou inspirovanou vietnamským receptem.

Čočkové plátky

Tyto plátky jsou báječné! Zvenku křupavé, uvnitř měkké, doplněné lepkavou omáčkou typickou pro asijská jídla.