- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 červená řepa
- 1 hrnek běžné čočky
- 1/4 hrnku slunečnicových semínek
- 1 hrnek zeleninového vývaru nebo horká voda
- umeocet
- sůl
- olej
Jak připravit čočku s řepou
- Čočku na hodinu namočíme a uvaříme v čerstvé vodě v běžném hrnci do změknutí (20-30 minut), lze i bez namáčení.
- Cibuli, mrkev a červenou řepu oloupeme a pokrájíme na větší kostky.
- V hrnci rozpálíme na dně olej, vložíme cibuli, mrkev a řepu, osolíme. Společně chvíli restujeme, aby se zelenina opekla po všech stranách.
- Pak přidáme uvařenou čočku a opraná slunečnicová semínka.
- Podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo horkou vodou a vaříme do změknutí zeleniny.
- Na závěr rozmixujeme tyčkovým mixérem a ochutíme umeoctem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Obměna
- Místo běžné čočky můžeme použít červenou, zelenou anebo jinou luštěninu.
Kombinujeme
- Pokud chceme kompletní talíř, přidáme ještě obilovinu a kvašenou zeleninu. Na fotce jsou kroupy se strouhanou mrkví.
Děti
- Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme sůl a dochucovadla.
- Děti od 2 let mohou vše, ale šetříme s ochucovadly.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Himbajs, to byla dobrota! Jak já už jsem se těšila na podzimní vaření 🥰
Za ten rok, co jsem tady jsem si už oblíbila pár jídel, která jsou rychlá a točím je pořád dokola. Občas ale dostanu chuť i vyzkoušet něco jiného, když je čas. Toto ale bude spadat do dalších oblíbených rychlovek. Výborné, ani jsem nečekala, že to bude tak dobré. Zase jsem se utvrdila, že čím míň ingrediencí, tím lepší 😊