- 1 hrnek červené loupané čočky
- 1 červená cibule
- mletá sladká paprika
- špetka kurkumy
- kmín
- citrónová šťáva
- olej
- pažitka
- sůl
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce rýžové mouky
Jak připravit bezlepkovou omeletu z červené čočky
- Namočte přes noc čočku.
- Druhý den jí sceďte, nechte trochu okapat a rozmixujete nahladko. Můžete přidat i trošičku vody.
- Nasekejte pažitku a cibulku.
- Rozmixovanou čočku dejte do misky, přidejte mouku, sůl, kurkumu, kmín a pažitku s cibulkou. Pečlivě promíchejte.
- Nyní přidejte jedlou sodu a polijte jí citrónovou šťávou. Začne pěnit a šumět. Dobře vmíchejte do těsta, můžete popřípadě přidat vodu, aby bylo jako těsto na lívance, i hustší.
- Do pánve vlijte olej, nestačí vymazat, ten olej tam musí trošičku na dně stát a rozpalte ho. Nalijte na něj těsto, přikryjte poklicí a asi 2 minuty pečte. Poprašte povrch mletou paprikou.
- Potom opatrně omeletu otočte, nařízněte na 4 kousky, pokapejte ještě trochou oleje, přikryjte poklicí a pečte i z druhé strany. Při pečení můžete i několikrát omeletu obracet. Pečte na mírném plameni.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Cibule při pečení klesne trochu ke dnu.
- Budete potřebovat kvalitní pánev o průměru 20 – 22 cm.
- Jedná se o recept na zpestření jídelníčku, ne o základ naší stravy – nevařená čočka je hůře stravitelná, proto pokrm není vhodný při léčbě a u těch, kdo mají problém s trávením.
Obměna
- Do těstíčka můžete přidat různou zeleninu.
Děti
- Vhodné pro větší děti.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Dnes jsem dělala tuto omeletu, ale bohužel výsledná chuť byla nahořklá s takou divnou pachutí. Může to být tím, že jsem neměla čočku dostatečně dlouho namočenou (cca 6 hodin) nebo byla prostě špatná čočka? Díky 🙂
Práve som dorobila.
Je to jednoduché a veľká dobrota.
Ďakujem za recept.
Určite budem robiť častejšie.