- Rýžový olej
- Žlutá a červená mrkev
- Tuřín
- Květák
- Zelená (nebo žlutá) čočka
- Majoránka
- Sladké kari koření
- Kurkuma
- Kokosové mléko
- Arrowroot
- Basmati rýže
- Lněné semínko
- Zelená cibulka na ozdobu
Postup
- 1. Namočíme zelenou čočku (alespoň 4 h, žlutou není potřeba namáčet), poté uvaříme se lžící majoránky.
- 2. Zeleninu nakrájíme, květák rozebereme na růžičky. Dáme na chvíli na rozpálený rýžový olej, přidáme kari koření, ještě zvlášť i kurkumu pro barvu, sůl,zamícháme, po chvilce podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- 3. Na závěr přidáme kokosové mléko. Pokud chceme trochu zahustit, rozmícháme ve skleničce 2 lžičky arrowroot (místo něj může být kukuřičný škrob) s trochou kokosového mléka, a vmícháme do pánve.
- 4.Mezitím uvaříme basmati rýži se 2 lžícemi lněného semínka.
- 5. Dozdobíme nakrájenou zelenou cibulkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Překvapivě doba kombinace kari a majoranky 😊👍
Veľmi dobré jemné kari, už som ho 2x varila, namiesto kokosového mlieka som dala domáce mandľové mlieko a cca 1 pl kešu smotany.