- 250 g čočkové rigatoni
- 1 velký kulatý lilek
- olivový olej
- dýňová semínka
- slunečnicová semínka
- sůl
- pepř
- čerstvá petržel
Jak připravit čočkové rigatoni s lilky a olejnatými semeny
- Nakrájejte lilky na tenké plátky. Opečte je na suché pánvi po obou stranách. Plátky osolte, opepřete, polijte panenským olivovým olejem, nadrobno nasekaným česnekem a petrželkou.
- Opečte slunečnicová a dýňová semínka.
- Uvařte těstoviny.
- Lilky nakrájejte na proužky a restujeme na pánvi s připravenými těstovinami, posypte znovu čerstvou petrželkou a opečenými semínky.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Opečené lilky na pánvi jsou další italskou delikatesou letní sezony. Můžete je dát do placek nebo na chleba. Jsou opravdu výborné, neznám člověka, kterému by takto upravený lilek nechutnal.
- Sledujte čas vaření těstoviny. Bezlepkové jsou převařené hned a není nic horšího než převařené těstoviny. Musí být al dente.
Obměna
- Jakékoliv těstoviny, co máte ve spíži, lze v tomto receptu použít.
- Pokud ze zdravotních důvodů nejíte lilek,upečte stejným způsobem cuketu. Postup je stejný.
Děti
- Vhodné pro děti od dvou let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ja nejak nechápu ten recept. 😆🤦
Ráno si dělám do termosky snídani i oběd a dneska to byl tento. To je taková dobrota . 👍