V tlakovém hrnci uvařit dlouhozrnnou CZ rýži, oves bezpluchý a hatomugi. (1:1,5 – obilí:voda)
Zvlášť uvařit červenou čočku s řasou kombu. Zpěnit cibulku, přidat mrkev, petržel, brokolicovou stopku a kapustu. Osolit, přilít vodu a dusit do změknutí. Pak přidat čočku a dochutit umeoctem, bazalkou a zázvorovou šťávou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Řasu Arame namočit na cca 20 min, pak vařit v trošce vody asi 45 min., přidat slunečnicová semínka, shoyu a vařit dalších 15 min.
Nastrouhat daikon, ředkvičky a mrkev, nakrájet čínské zelí, vše smíchat a pořádně propracovat se solí, dochutit dle chuti (já dala trošku umeocta a shoyu).
V trošce osolené vody povařit brokolici.
K tomu pickles (červené zelí s cibulí). Obilí posypáno petrželkou.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborný gulasek!
Výborné, Ajko, děkuju!