Domů > Jak začít > Inspirace

Čočkový krém

Lahodný, jemný čočkový krém, který se hodí i jako pomazánka na chléb nebo placky.

Neloupanou červenou čočku namočit na půl hodiny (nemusí být) a uvařit s řasou Kombu a bobkovým listem cca 30 minut. Na oleji osmahnout cibulku, přidat najemno nastrouhanou mrkev a celer, orestovat, osolit, přidat čočku, majoránku, pepř. Vše prohřát a poté rozmixovat. Na závěr dochutit umeoctem.

K tomu CZ rýže s divokou a černou rýží, posypáno slunečnicovým semínkem a pažitkou. Dále kinpira z mrkve a lopuchu a k tomu pickles ze zelí.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Ano, kořen :)

sohajovarenata
22. 4. 2014

Lopuch se jí jen kořen?

Ukázat další komentáře