Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Cordon bleu jinak

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Pokrm inspirovaný klasickým Cordn bleu, ovšem zcela bez masa a dalších produktů živočišného původu, s nádherným krémovým vnitřkem a křupavou krustičkou.

Ingredience
  • máslová dýně
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • cizrnová mouka
  • čerstvá petrželka
  • olej
  • domácí sýr

K změně mě motivovaly velké potíže s trávením a další zdravotní problémy. Zkusila jsem všechny možné stravovací směry...

Jak připravit dýňový Cordon bleu

  1. Připravte si domácí sýr.
  2. Připravte těstíčko smícháním několika lžíc cizrnové mouky a vody. Nechte pár hodin odpočinout
  3. Úzkou část dýně nakrájejte na plátky. Z obou stran je osolte a opepřete.
  4. Navrch položte dva plátky sýra a rozprostřete po celé ploše. Přikryjte dalším plátkem dýně.
  5. Naplněnou dýni namáčejte v těstíčku a poté obalte ve strouhance smíchané s nasekanou petrželkou.
  6. Pečte v troubě na 160°C po dobu asi 50 minut, abyste dosáhli dokonalého propečení, aniž by se cordon bleu spálil. 
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Na tento recept se hodí menší máslová dýně.
  • Kontrolujte troubu, dýně potřebuje čas ke změknutí, proto nezvyšujte teplotu k urychlení, jinak se nepropeče.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

74 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrý den. Prosím, jaký sýr používáte? V úvodu je, že recept je bez mléka. Já mléčné produkty kvůli kojení nemohu. Lze to něčím nahradit?

Tak jsem se k tomu konečně odhodlala 😁 Sýr jsem měla připravený z večera (mimochodem vynikající 👌) Trochu jsem to během pečení potřela olejem, protože i po 40 minutách vypadali jako bych je právě vytáhla ze strouhanky 😀 Jinak dýně se krásně propekla. 50 minut mi přišlo málo, tak jsem půl hoďky ještě přidala. Jelikož jsem ještě dělala jáhlovo-batátovou kaši, polévku a restovanou zeleninu, tak mi to nevadilo. Jen ať se hezky propeče 😊 Měla jsem je docela vysoké. Bylo to vynikající 👌 a s tou kaší a zeleninou dost syté 😀 Děkujeme ❤

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...