Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Cuketová delikatesa

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna léto
sezóna podzim

Pro milovníky rychlých a jednoduchých receptů sdílím tento recept, který se zrodil náhodou a moc nám chutnal. Další nápad, jak využít úrodu cuket.

Ingredience
  • 300 g cukety nakrájené na malé kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 100 g hruškového pyré
  • černá hořčičná semínka
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 vrchovatá lžička hořčice
  • pažitka
  • citrónová šťáva podle chuti

Díky změně jídelníčku si nejen držím váhu jako v mládí, ale zbavila jsem se mnohých zdravotních problémů. Jím Jinak s...

Jak připravit cuketovo-hruškovou pomazánku

  1. Cuketu nakrájejte na velmi malé kostičky.
  2. Do pánve nalijte olej, přidejte   prolisovaný česnek a hořčičná semínka. Přidejte cuketu a na středním plameni několik minut opékejte.
  3. Osolte, opepřete, přidejte hořčici a hruškové pyré. Promíchejte, zvyšte plamen ještě více a pár vteřin povařte, aby vše zhoustlo.
  4. Posypte pažitkou, dejte do misky a nechte vychladnout.

Praktické

  • Hruškové pyré nesmí být doslazované a nesmí obsahovat nežádoucí přísady.
  • Totéž platí pro hořčici.

Obměna

  • Jakoukoliv obměnu nechám na vás. Nám to takto moc chutnalo.
  • Hruškové pyré nevynechte. Pokud máte domácí hrušky, máte bonus, stačí rozmixovat.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme pepř.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

64 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Nadezda
6. 9. 2024


“Hruškové pyré nesmí být doslazované a nesmí obsahovat nežádoucí přísady.
Totéž platí pro hořčici.” A kde to najdu, prosím?

Ahoj, není mi jasné, když se nemá kombinovat ovoce a obilovina, že tady to nevadí? (hruškové pyré) Vždyť to musíme na něco namazat, nemusí to být chleba, ale třeba nějaké placky, ale tam nějaká obilovina bude taky. Předem děkuji za vysvětlení.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Švestková čínská omáčka

Čínskou švestkovou omáčku lze snadno koupit, ovšem je plná éček, stabilizátorů a cukru. Nyní dozrávají švestky, tak proč si něco podobného nevyrobit doma? ...

Okurkové pesto

Máte přebytek okurek ze zahrady? Zkuste tohle osvěžující pesto, které využijete jak v teplé, tak studené kuchyni.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Bezlepkové rajčatové tambuli

Indická omáčka tambuli je skvělá k plackám, k pečené zelenině, ale i k rýži a určitě s ní zabodujete na letní grilovačce s přáteli.

Guacamole jinak

Tento slavnostní recept určitě neurazí nikoho. Není to recept na každý den, ale na letní pohoštění určitě ano.

Burrito bowl

Chutný, sytý a svěží recept vhodný do teplých letních dní. Veganská verze, bezlepková, s čerstvě natrhanou zeleninou ze zahrádky. Nelekejte se množství ing...