- 1 hrnek cibule
- 1 hrnek cukety
- 1 větší stroužek česneku
- 1 ks pastináku
- slunečnicový olej
- sůl
- mletý kmín, mletá paprika, kari – vše po lžičce
- Shoyu na dochucení
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup
- Na rozpálený olej dáme zpěnit cibuli, hned ze začátku osolíme.
- Asi po 10-15 min přidáme nakrájený česnek a necháme 2 min. Přidáme koření a zamícháme a necháme 1 min rozvinout chutě a vůně.
- Přidáme nakrájený pastiňák a cuketu. Zalijeme horkým vývarem – zeleninovým, nebo možné použít vývar z cizrny. Pod pokličkou vaříme 15 min.
- Rozmixujeme, dochutíme Shoyu.
- Podávala jsem s těstovinami smíchanými s vařenou cizrnou. K tomu nezapomeňte v páře vařenou zeleninu, něco zeleniny syrové nebo kvašené a posypte cibulovou natí a praženými semínky.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Omáčka je jednoduchá, rychlá, moc dobrá a dají se do ní zužitkovat různé zbytky zeleniny – okořeněná podle receptu mi moc chutnala, ani nebylo potřeba dochucovat sojovkou :)