Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Cuketové nudle s rukolovým pestem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna léto

Velmi lehký, svěží recept, kde se nic nevaří a tak budete mít dobrotu na stole během chviličky.

Ingredience
2 porce
  • žlutá cuketa (větší)
  • pistácie
  • rukola
  • olivový olej
  • slunečnicová semínka
  • sůl
  • česnek

Vladčiny komentáře nás moc baví číst. Tenhle jsem ovšem nemohla nechat jen někde po receptem na polévku. Je povzbuzen...

Jak připravit cuketové nudle s rukolovým pestem

  1. Pesto připravíte tak, že rozmixujete (ne příliš najemno) rukolu, špetku česneku, slunečnicová semínka,  pistácie,  olivový olej a sůl.
  2. Spiralizérem připravte nudle z cukety.
  3. Smíchejte je s pestem a posypte nahrubo nasekanými pistáciemi.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Nechte si stranou trošku pistácií na ozdobu talíře.
  • Pokud chcete cukety dobře spiralizovat, vybírejte větší kusy.
  • Pokud nemáte spiralizér, můžete cuketu nakrájet pomocí škrabky na tenké nudle.

Obměna

  • Můžete použít i cuketu jiné barvy.
  • Místo slunečnicového semínka můžete použít piniové oříšky.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

9 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

Cuketové sabdží

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat. 

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.