Jak připravit indické sabdží z cukety
- Do pánve připravíme olej, dáme ho nahřát a vsypeme na něj nasekanou cibuli. Začneme restovat a přidáme i pískavici, kmín, asafoetidu, hořčičné semínko a chilli papričku. Promícháme a restujeme do zesklovatění cibule.
- Nyní přidáme kurkumu, sůl, garam masalu, česnek, strouhaný zázvor a na větší kousky nakrájenou cuketu. Promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme několik minut.
- Když je cuketa měkká, odstraníme poklici, posypeme sušenými listy kari, rozemnutými mezi prsty a na prudkém plameni dokončíme vaření do vstřebání všech tekutin.
- Pokapeme citrónovou šťávou.
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
Praktické
- Můžete klidně podávat i při pokojové teplotě.
- Výborný letní recept, kdy cukety jsou denně k dispozici.
Obměna
- Koření můžete obměnit podle chuti a zásob, ale pro dosažení požadované chuti je třeba dodržet rozpis.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierko, rychlé, a moc dobré..s posledními cuketami…🌸
Do práce, do termosky s obilovinou. Lehký oběd 😋