Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Cuketové spirály

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.

Ingredience
  • cukety
  • strouhanka z kváskového pečiva
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • petrželka
  • oregáno
  • tymián
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej

Jím Jinak pro mně objevila moje kamarádka, když jsem když jsem měla potíže s trávením, s vysokým tlakem, s autoimunit...

Jak připravit pečené cuketové spirály

  1. Cukety nakrájejte do spirál jako v tomto receptu.
  2. Do strouhanky nasekejte bylinky, přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř,nastrouhanou citrónovou kůru a promíchejte.
  3. Nakrájené cukety osolte, opepřete (lépe se vám pak otevřou) a nechte dvacet minut odpočinout.
  4. Poté cukety pořádně obalte ve strouhankové směsi a dejte na pečící papír. Pokapejte řádně olivovým olejem a pečte dozlatova. Nemusíte při pečení obracet.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Při nákupu strouhanky čtěte složení.
  • Doba pečení bude záviset na vaší troubě.
  • Použijte pouze kůru z bio citrónů.

Obměna

  • Jakékoliv bylinky, místo oregána je perfektní např. majoránka.
  • Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko👌👌👌. Další mňamózní recept. Bojovala jsem s krájením cuket, mám spíše trhance, než spirály, ale bylinková strouhanka je geniální.

Kateřina
16. 7. 2023

Dneska se mi nechtělo vařit, ale cuket je pořád víc, tak jsem vyzkoušela tuhle spirálu a bylo to moc dobrý, k tomu jen trochu kimchi a krajíček chleba. Pochutnala jsem si😘

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Zelná pečínka

Neobyčejný pokrm z obyčejného zelí, který nás přímo nadchl. Kondiment je opravdu vynikající, doufám, že vyzkoušíte a pochutnáte si jako my.