- 1 velká cuketa
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 polévková lžíce sójové omáčky, např. tamari
- 1 polévková lžíce rýžového sirupu
- černá a bílá sezamová semínka
- pažitka
- špetka kajenského pepře
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Jak připravit pikantní cuketový salát
- Cuketu nakrájejte spiralizérem na nudličky a dejte do mísy.
- V malé misce dobře promíchejte rýžový sirup, kajenský pepř, tamari a rýžový ocet. Nalijte na cukety.
- Opečte sezamová semínka a přidejte je k cuketě, posypte pažitkou.
- Nechte asi 20 minut odpočinout a podávejte.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Můžete uchovat několik hodin v lednici.
- Pokud nemáte spiralizér, nic se neděje. Použijte nůž nebo škrabku na brambory a nakrájejte na plátky.
- Salát je vhodný k různým asijským receptům, ale i k letním grilovačkám.
Obměna
- Tímto způsobem jde připravit i okurku.
- Místo olivového oleje použijte sezamový.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ♥️
Dnes jsem se jen inspirovala – nemám spiralizér, cuketu jsem nakrájela na slabší plátky, ochutila podle receptu a pak dala osmažit na pánev s cibulí a marinovaným tofu. Přidala jsem zbylou rýži, pár buráků a večeře byla výborná :) příště zkusím na studeno jako salát😍