- hrst fazolí borlotti
- hrst fazolí cannellini
- 1 středně velká červená řepa
- olej
- celý kmín
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvé chilli
- 150 ml rajčatové šťávy
- umeocet
- zelená a červená mizuna
- kešu oříšky
- špetka asafoetidy
- špetka kurkumy
- 1 čajová lžička koření garam masala
- kari listy
- 80 g thajské celozrnné červené rýže
Jak připravit pikantní fazole s červenou řepou a rýží
- Namočte fazole přes noc. Následujícího dne je uvařte a odložte stranou s trochou vody, ve které se vařily.
- Nalijte olej do hrnce, rozpalte ho, přidejte kmín a velmi jemně nakrájenou cibuli. Lehce orestujte, dokud cibule není lehce do zlatova.
- Nyní na cibuli vymačkejte česnek, přidejte asafoetidu, sušené kari listy, chilli papričku a nastrouhejte zázvor. Zamíchejte a znovu orestujte.
- Přidejte vařené fazole s trochou vody, ve které se vařily, rajčatovou šťávu, nastrouhanou červenou řepu, posypte kurkumou, kořením garam masala, osolte, ochuťte umeoctem, posypte kari listy, promíchejte a vařte 15 minut na mírném ohni přiklopené poklicí.
- Mezitím si uvařte rýži.
- Když je rýže a omáčka uvařená, servírujte. Na talíři ozdobte opraženými kešu oříšky a nakrájenou mizunou.
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
Praktické
- Pro urychlení práce použijte na vaření fazolí tlakový hrnec. Pokud máte fazole uvařené předem, bude příprava tohoto jídla rychlovka.
- Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatovou šťávu.
Obměna
- Místo mizuny můžete použít například rukolu, radicchio nebo špenátové lístky.
- Použijte jakékoliv fazole, co máte doma.
- Pro dosažení požadované chuti nevynechte žádné koření.
- Asafoetida je indické pikantní koření, česky čertovo lejno. Pokud nemáte, dejte trochu chilli.
Děti
- Velmi pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dnes jsem vařila a výborné jídlo! I manžel to chválil :-) S kořením jsem trochu experimentovala, ale dopadlo to skvěle :-)
Moc dobrý.