Na gnocchi:
- černá rýže Nerone
- kulatá bílá rýže
- pohanková mouka
- olej
- chilli paprička
- kousek nastrouhaného zázvoru
- mrkev
- petrželová nať
- sůl
- čerstvý česnek
Na hrachový krém:
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- sušený hrách
- čerstvý hrášek
- česnek
- olej
- sůl
Jak připravit pikantní bezlepkové gnocchi s hráškovým krémem
- Hrách, který jste si dali namočit předchozí večer, sceďte a dejte vařit do nové vody. Do vody přidejte i česnek podle chuti. Ke konci varu přidejte k hrachu čerstvý hrášek a vařte ještě asi 5 minut. Rozmixujte na jemný krém.
- Mezitím uvařte rýži.
- Do pánve nalijte olej, rozpalte ho, přidejte nastrouhaný zázvor, nastrouhanou mrkev, chilli papričku a nasekaný česnek. Osmahněte, odstavte a nechte zatím stranou.
- Vařenou rýži dejte do mísy a rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte a přidávejte postupně pohankovou mouku. Smíchejte v těsto.
- Mokrýma rukama udělejte z těsta hada a nakrájejte na kousíčky. Každý nok ještě rukou vyšoulejte do vyžadovaného tvaru.
- Vařte noky v osolené vodě, až vyplavou na povrch, sceďte je a dejte do pánve k připravenému základu ze zázvoru, mrkve, chilli papričky a česneku a vše dohromady zprudka orestujte.
- Na talíř si naservírujte hrachový krém, přidejte gnocchi a pokapejte kvalitním rostlinný olejem. Na závěr posypejte čerstvou petrželovou natí.
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte množství strávníků.
- Poměr použité rýže je 2 díly černé na 1 díl bílé
Obměna
- Gnocchi můžete připravit z jakékoliv rýže, při přípravě receptu byla použita rýže černá kvůli barvě a chuti.
- Můžete podávat s jakoukoliv jinou omáčkou.
- Chilli papričku můžete klidně vynechat, pokud nemáte rádi pálivé.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a vynecháme chilli papričku.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Mega dobré … pikantní…krásné…
Vyborne, dekuji za recept, moc jsem si pochutnala, i kdyz jsem varila jen pro sebe. :) Jen nebyl hrasek, takze omacka je s mangoldem z mrazaku.