Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Ďábelské špagety

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Ďábelské špagety se zeleninou a fazolemi – pikantní a zahřívající pokrm pro chladné zimní dny. Recept plný lahodných ingrediencí, skvělá volba pro milovníky těstovin a rychlých a zdravých jídel s exotickým nádechem.

Ingredience
  • fenykl
  • květák
  • červené fazole
  • česnek
  • čerstvá cibulka
  • sůl
  • chilli paprička
  • olivový olej
  • celozrnné špagety

Stav mého manžela se rychle horšil, až došlo na kolapsové stavy. Přes časté pobyty v nemocnici mu nikdo nezjistil, že...

Jak připravit pikantní špagety se zeleninou a fazolemi

  1. Do kastrolu dejte trochu oleje, na růžičky rozebraný květák a nakrájený fenykl. Osolte a podlijte trochou vody. Duste.
  2. Na pánev dejte olej a přidejte prolisovaný česnek a chilli papričku. Osmahněte.
  3. Přidejte dušený fenykl a květák a trochu vidličkou rozmačkejte. Přidejte fazole, promíchejte a prohřejte.
  4. Uvařte špagety a přidejte je do pánve, promíchejte, zvyšte plamen a pár minut prudce osmahněte. Posypejte čerstvou cibulkou.
Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte chuti a počtu strávníků.
  • Pro verzi bez lepku volte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv fazole.
  • Můžete podávat s jakýmikoliv těstovinami.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Lucie Bob
Dnes v 13:28

A teď to hamky mňamky zbaštím… 👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Zimní špagety

Nesporný král diet, vynikající syrový i vařený. Kdo to je? Fenykl. Věděli jste, že kromě běžně používaného srdíčka fenyklu se dá využít i fenyklových vousů...

Brokolicová lahůdka

Lahodná, jemná, krémová omáčka z brokolice je skvělá ke špagetám nebo jakýmkoliv těstovinám. Super rychlé a jednoduché zdravé jídlo, které budete mít během...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Sváteční tagliatelle

Jednoduché a rychlé jídlo, které zahřeje a hodí se i na sváteční stůl.