Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Daikon v bílé omáčce

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně jinou chuť než zasyrova, prostě za mě velká dobrota.

Ingredience
1 - 2 porce
  • 1 hrst uvařené cizrny
  • daikon
  • olej
  • 50 g sójového jogurtu řeckého typu
  • 150 g vody
  • 30 g tahini
  • sůl
  • česnek
  • čerstvá jarní cibulka
  • červené shishito (nebo jiná paprička)

Monika se stravuje jinak od ledna a přidala se do kurzu Hubneme do plavek. Hubnutí pro ni není snadn...

Jak připravit opečený daikon s krémovou omáčkou

  1. Do mixéru dejte tahini, vodu, prolisovaný česnek, sůl, jogurt a rozmixujte. Dejte stranou.
  2. Daikon nakrájejte na kolečka, dejte do pánve s olejem, solí a trochou vody. Přikryjte a duste, dokud nebude daikon uvařený. Vařený, ne rozvařený. Zvyšte teplotu, postříkejte olejem a opečte z obou stran, aby se vytvořila krustička.
  3. Do pánve dejte trochu oleje a uvařenou cizrnu, přidejte připravený krém a vařte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci. Je to rychlé.
  4. Naservírujte krém a daikon. Na fotce je i bílá rýže. Posypte jarní cibulkou a shishito pro mírnou pikantnost.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Krém houstne velmi rychle.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiný hustý rostlinný jogurt namísto sójového.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv luštěninu.
  • Můžete přidat jakoukoliv posypku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

14 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Zelený energetický krém

Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Rýže s cizrnovou trhanicí

Směs rýže a drobenky z cizrnové mouky – netradiční příloha k zelenině a omáčkám. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.