Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Daikon v bílé omáčce

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně jinou chuť než zasyrova, prostě za mě velká dobrota.

Ingredience
1 - 2 porce
  • 1 hrst uvařené cizrny
  • daikon
  • olej
  • 50 g sójového jogurtu řeckého typu
  • 150 g vody
  • 30 g tahini
  • sůl
  • česnek
  • čerstvá jarní cibulka
  • červené shishito (nebo jiná paprička)

Monika měla velmi těžké období po porodu. Syn se nevyvíjel, každé kojení zvracel. Nemohla se pořádně najíst, protože ...

Jak připravit opečený daikon s krémovou omáčkou

  1. Do mixéru dejte tahini, vodu, prolisovaný česnek, sůl, jogurt a rozmixujte. Dejte stranou.
  2. Daikon nakrájejte na kolečka, dejte do pánve s olejem, solí a trochou vody. Přikryjte a duste, dokud nebude daikon uvařený. Vařený, ne rozvařený. Zvyšte teplotu, postříkejte olejem a opečte z obou stran, aby se vytvořila krustička.
  3. Do pánve dejte trochu oleje a uvařenou cizrnu, přidejte připravený krém a vařte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci. Je to rychlé.
  4. Naservírujte krém a daikon. Na fotce je i bílá rýže. Posypte jarní cibulkou a shishito pro mírnou pikantnost.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Krém houstne velmi rychle.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiný hustý rostlinný jogurt namísto sójového.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv luštěninu.
  • Můžete přidat jakoukoliv posypku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Opravdu milé překvapení , pečený daikon je velká dobrota . Musela jsem dojíst kapustové karbanátky k omáčce to taky chutnalo skvěle . Díky za recept ❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Zelený energetický krém

Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.
28
5

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Rýže s cizrnovou trhanicí

Směs rýže a drobenky z cizrnové mouky – netradiční příloha k zelenině a omáčkám. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.
11
2

Nadívané Portobello

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohro...