Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Dan Dan noodles jinak

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Dan Dan Noodles jsou jedním z nejznámějších pouličních jídel v Sečuanu. Vyzkoušejte ho ve zdravější veganské verzi. Pokud se budete držet receptu, úspěch u všech milovníků asijské kuchyně je zaručen.

Ingredience
Na omáčku:
  • 1 plná lžíce tahini
  • 1 lžička plná gochujangu
  • 2 polévkové lžíce tamari
  • 1 lžíce rýžového octa
  • olej
  • koření pěti vůní
  • voda podle chuti
Ostatní ingredience:
  • tempeh
  • olej
  • česnek
  • sezamová semínka
  • pažitka
  • shishimai nebo jiná chilli paprička
  • celozrnné rýžové nudle 
  • sečuánský pepř

Změna jídelníčku přinesla změny, které jsme nečekali a kdyby nám je někdo předem líčil, ani bychom mu nevěřili. Ono t...

Jak připravit sečuánské Dan Dan nudle bez masa

  1. Dejte všechny ingredience na omáčku do misky a dobře je promíchejte. Přidejte vodu podle toho, jakou konzistenci chcete získat.
  2. Ve woku rozpalte olej, přidejte nadrobený tempeh, česnek, sečuánský pepř a sezamová semínka. Orestujte.
  3. Nudle uvařte, propláchněte pod studenou vodou a nechte stranou.
  4. Na osmahnutý tempeh nalijte připravenou omáčku. Přidejte rýžové nudle, vše promíchejte a podávejte posypané pažitkou a trochou nasekané papričky.

Praktické

  • Na přípravu je vynikající pánev wok.
  • Gochujang je pikakorejská pasta, kterou koupíte na e-shopech nebo v obchodech s asijskými potravinami.
  • Nevynechte koření a hlavně sečuánský pepř.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou nebo cizrnovou omáčku tamari místo sójové

Obměna

  • Místo pažitky můžete použít čerstvou cibulku.
  • Můžete použít sezamový olej.
  • Místo tahiny můžete použít arašídové máslo.
  • Použijte jakékoliv nudle.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

27 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.

Vietnamské bezlepkové cá kèo chay

Cá kèo chay by v překladu mohlo znamenat víceméně něco jako veganské ryby. A ono to opravdu tak chutná. Tak pojďme společně navštívit Vietnam.

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.