- 150g sušených datlí
- 150g sušených hrozinek
- asi hrnek rýžového mléka (lze použít jakékoli co máte rádi nebo zrovna po ruce)
- hrnek bezlepkové mouky ( použila jsem pohankovou na půl s rýžovou, ale je to na Vaší fantazii, určitě lze použít i lepkové mouky)
- půl hrnku oleje (někomu bude stačit i méně)
- 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
Postup
- 1.Datle a hrozinky namočíme přes noc do vody aby nabobtaly a šly hezky rozmixovat i méně výkonným mixérem
- 2.Druhý den vodu slijeme a rozmixujeme s hrnkem mléka (množství bude potřeba podle toho jak budou sát mouky)
- 3.Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a zamícháme
- 4. Pečeme na 180 st. asi 35min. Použila jsem dortovou formu,ale určitě by šla jakákoli i hranatá chlebíčková
- 5.Povrch můžeme potřít buď marmeládou nebo ještě lepší čokoládovou polevou (3 lžíce kokosového oleje+ 3 lžíce karobu + 3 lžíce datlového sirupu – moje nejoblíbenější :-)) ) A posypeme třeba kokosem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Můj oblíbený recept! použila jsem datle a švestky, mouku jáhlovou a čirokovou.
Zdobeno jedlými květy macešky, rozrazilu, sedmikrásky, kozlíčku polníčku a listy maliníku.
Tenhle dortík určitě zopakuji 😋Jen je hooodne sladký, tak bych příště dala víc mouky i tekutiny. Poleva se povedla, jen jsem místo karobu dala kakao. A místo datlí datlovou pastu, doporučuji v tomto případě ředit těsto teplou tekutinou, aby se pasta dala dobře rozmíchat. Já použila tekutinu z namocenych rozinek. A určitě udělám dvojnásobnou dávku, pekla jsem ve formě na biskupský chlebíček a je to nízké a navíc rychle snědené 🤣Dekuji za výborný recept 💕