Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Moučníky

Zdravý datlový mug cake: minutový recept

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Pokud vás chytne mlsná, tento receptík vám možná přijde vhod. Jsou to dvě menší porce tak akorát na uspokojení chuti na sladké mlsání. Dezert je skvělý například k čaji na svačinu a příprava vám zabere jen chviličku.

Ingredience
2 menší porce
  • 4 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 1 vrchovatá lžička datlového sirupu
  • 4 datle
  • nasekané lískové ořechy
  • 1 lžíce oříškového másla
  • neslazená jablečná šťáva podle potřeby
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • trocha nasekané čokolády bez cukru

Od střední školy jsem se potýkala se spoustou zdravotních problémů. Trápily mě bolesti břicha, potíže s močovým měchý...

Jak připravit datlový hrníčkový dezert

  1. Datle nakrájejte na kousky.
  2. Všechny ingredience dobře promíchejte v malé misce.
  3. Předehřejte fritézu 5 minut.
  4. Směsí naplňte dva šálky.
  5. Pečte ve fritéze 13 minut na 170°C.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Šálky nebo sklenice, ve kterých budete péct, musí být vhodné pro pečení v troubě, aby nepraskly.
  • Mug cake se klasicky připravuje v mikrovlnce, ale tomuto způsobu přípravy je lepší se vyhnout. Já používám zdravější způsob pečení v horkovzdušné fritéze, v troubě jsem zatím nezkoušela. Pokud budete péct v troubě, bude třeba upravit dobu pečení.
  • Tekutinu přidávejte postupně, aby těsto nebylo vodové. Má mít konzistenci jako například na muffiny.

Obměna

  • Jakékoliv oříšky.
  • Jakékoliv ořechové máslo.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Joj, to je zase lákavé, mám pocit, že se mi sekce dezerty plní víc, jak ty ostatní..:)))

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Sušenky se sušenými švestkami a čokoládou

Jednoduché a chutné sušenky, které se skvěle hodí k čaji nebo kávě, jako malá sladká svačinka nebo pohoštění pro hosty. Jejich příprava je jednoduchá a nez...

Dvoubarevné sušenky

Dvoubarevné sušenky jsou rychlé na přípravu, jsou bez cukru, mléka a vajec a nejsou přehnaně sladké, jako ty kupované.

Jablkový chlebíček

Vláčný a voňavý jablečný dezert zcela bez cukru a mléka, který si podle vaší chuti můžete ještě vyladit oblíbenou polevou.

Drobenkový koláč s jablky a tofu tvarohem bez lepku

Kombinace jablek a tofu tvarohu nikdy nezklame. Nevěříte? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý koláč a uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Bezlepkový koláč zdobený jablky

Zpříjemněte si podzimní den jednoduchým a chutným kokáčem, k jehož přípravě není třeba speciálních ingrediecí. Je bez lepku, cukru i živočišných produktů.

Sušenky Garibaldi

V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec.