Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Dezert a lá bounty do skleničky

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Pro všechny milovníky kokosu a čokolády – toto je dezert pro vás. Chutí připomíná tyčinku bounty, přesto je bez cukru i živočišných produktů.

Ingredience
7 skleniček á 150 ml

Na korpus:
  • 3/4 hrnku čirokové mouky
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1 rovná lžička pečícího prášku bez fosfátů
  • špetka sody
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 150 ml rýžového mléka
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • 1 lžíce libovolné marmelády bez cukru
  • 1 lžička citrónové šťávy
Na krém:
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 plné lžíce mandlového másla
  • 100 g bílého tofu
  • 6 lžic strouhaného kokosu
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce agávového/javorového sirupu
  • 1 lžička agaru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
Na polevu:
  • 60 g kvalitní hořké čokolády + 20 g na ozdobu
  • 1 plná lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 1 rovná lžíce mandlového másla

Jakub není fanda diet a kurzů s jídelníčkem. Je sportovec a masožrout, jak sám říká. Změnu jídelníčku zažil díky svoj...

Jak připravit dezert a lá bounty

  1. Nejdříve připravíme korpus. V jedné míse smícháme všechny suché ingredience a v té druhé zase ty mokré.
  2. Nakonec spojíme dohromady a vzniklé husté těsto naneseme na menší plíšek s pečicím papírem. Pečeme na 170 °C cca 20 minut (do propečení). Korpus nijak extra nevyskočí, tak se nelekejte.
  3. Nechte jej pořádně vychladnout a poté jej rozdrobte do skleniček.
  4. Nyní připravíme krém a to tak, že všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme. Krém přelijeme do rendlíku a přivedeme k varu. Krátce povaříme a necháme trochu zchladnout.
  5. Krém nalijeme do skleniček na rozdrobený korpus a chladíme do ztuhnutí.
  6. Nyní připravíme polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a kokosový olej a nakonec vmícháme mandlové máslo.
  7. Polevu nalijeme na krém a zasypeme nasekanou čokoládou a kokosem. Dáme do lednice ztuhnout a podáváme.

Praktické

  • Použitý hrnek má objem 250 ml.
  • Použité skleničky mají objem 150 ml.
  • Krém oslaďte dle své chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, pokud už touží po čokoládě. Jinak se je snažíme na “hnědé” dezerty nezvykat a odkládáme to na co nejpozději.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

42 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Je to vynikající 😊 Dost syté 😀 Doporučuji po nějakém hodně dlouhém výletu 😀 Ale možná to bude tím, že jsem měla trochu větší skleničky, tak jsem jich měla pět. Korpus super. Sice jsem měla řidší těsto, ale stačilo přidat dvě menší lžičky kokosové mouky a krásně se zahustilo. Myslím, že by to šlo i jako dort 😉 Děkujeme 😊

Miloslava
20. 10. 2023

Můžu místo čirokové mouky dát špaldovou ve stejném množství?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dorty
klub
25
7

Makový dortík s jablky a tofu krémem (bez lepku)

Překvapte rodinu tímto dezertem, který je laděný do podzimních chutí a neobsahuje lepek, cukr a ani mléko. Tento dortík je sice trochu pracnější, ale výsle...

Bezlepkový koláč s náplní dvou barev

Tento typ dezertu mám moc ráda, jelikož je úžasně variabilní. Tento recept je bez lepku, živočišných produktů a vynechala jsem i rostlinné máslo a na korpu...

Letní bezlepkové cupcakes

Vláčný korpus a lahodný krém. Přesně takové jsou tyto bezlepkové cupcakes, jejichž příprava není nikterak složitá. Ovoce na ozdobení můžete obměnit dle sez...

Borůvkové hala bala řezy (bez lepku)

Máte přebytky borůvek? Vyrobte z nich jednoduchý a rychlý dezert, na kterém si jistě pochutnáte. Je bez lepku i cukru a ovoce můžete případně obměnit dle s...

Pekanový řez (bez lepku)

Pokud máte rádi pekanové ořechy, pak je pro vás tento dezert tím pravým ořechovým. Je bez mléka, cukru i lepku a navíc je jednoduchý na přípravu.

Ovocné kuličky bez lepku

Honí vás mlsná? Vytvořte si tento rychlý dezert z běžných ingrediencí. Je bez lepku i cukru a připravený je během chvilky. V létě ideál.