Na korpus:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 1/2 hrnku bezlepkových ovesných vloček
- 1/4 hrnku arašídů
- 1 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce + lžička kokosový olej (rozpuštěný)
- 1-2 lžičky datlové pasty
Na krém:
- 200 g tofu natural
- 3 lžíce arašídového másla
- 1,5 lžíce rozpuštěného kakaového másla
- 1 lžíce rýžového sirupu
- 2 vrchovaté lžíce datlového sirupu
- 100 ml rýžového mléka
Na “karamel”:
- 150 ml vody
- 2 lžíce datlového sirupu
- 1 lžíce arašídového másla
- arašídy
Na polevu:
- 60 g hořké čokolády
- 50 ml rýžového mléka
- 1 lžíce kakaového másla (pecičky)
- arašídy
Jak připravit dezert ála snickers do skleničky
- Bezlepkové vločky orestujeme na lžíci kokosového oleje dozlatova a necháme vystydnout. Do blendru nasypeme arašídy a rozmixujeme je na hrubo. Poté přidáme i vločky a zbytek ingrediencí. Mixujeme tak, aby vznikla sypká “drť”. Tu rozdělíme do skleniček a dáme zatím stranou.
- Nyní připravíme krém. Do mixéru/blendru dáme bílé tofu, arašídové máslo,oba sirupy, mléko a kakaové máslo. Vymixujeme hladký krém a navrstvíme jej do skleniček. Ty nyní uložíme do lednice a necháme cca hodinku odležet, aby krém trošku ztuhnul.
- Do pánve dáme vodu a přivedeme ji k varu. Do vroucí vody přidáme arašídové máslo a datlový sirup. Ztlumíme plamen a mícháme do zhoustnutí. Konzistence by měla být hustší, zároveň by měla jít hezky nalít na krém. Karamel nyní nalijeme na krém a zasypeme arašídy. Skleničky nyní opět vložíme cca na hodinu do lednice.
- Čokoládu spolu s rýžovým mlékem a kakaovým máslem rozpustíme ve vodní lázni a nalijeme do skleniček. Můžeme ještě zasypat sekanými arašídy. Nyní vše necháme ztuhnout a poté podáváme.
Praktické
- Krém oslaďte dle své chuti. Nám vyhovuje tento poměr sirupů.
- Počet skleniček záleží na jejich velikosti.
- Pokud vám nevadí lepek, použijte klasické ovesné vločky.
Obměna
- Používám rýžové mléko, které je přirozeně sladké. Skvělé ale bude i mandlové.
- Pokud nemáte datlovou pastu, můžete místo ní použít předem namočené a poté rozmixované datle.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti cca od 1,5 roku, ideálně bez čokolády – nechceme děti učit na “hnědé” sladkosti. Pokud však dítě běžně dostává kupované sladkosti s cukrem a čokoládou, je to rozhodně zdravější varianta.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ďalší fantastický recept ani neviem kedy naposledy som mala takýto výborný koláč úplná fantázia opäť raz ďakujem! ❤️ bola aj čokoláda navrchu ale nemám zachytené na fotke 😃
Ach ty opravy- taaaaak dobré