Na korpus:
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- 1/2 hrnku arašídů
- 2 lžíce datlové pasty
- 1/2 lžičky kakaa
- 1 lžíce arašídového másla
Na ovocnou vrstvu:
- 1 hrnek ovoce
- 1 hrnek vody
- vanilka
- 2 plné lžíce kukuřičného škrobu
- slazení dle chuti
- 1 lžíce chia semínek
Na krém:
- 1 hrnek vařených jáhel
- 3 rovné lžíce kakaového másla
- 3 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce datlového sirupu
- 1 lžíce rýžového sirupu
- vanilka
- 60 ml rýžového mléka
Jak připravit dezert s krémem z jáhel
- Nejdříve připravíme ovocnou vrstvu. Do rendlíku dáme všechny ingredience kromě škrobu a chia a vaříme cca 8 minut. V trošce vody rozmícháme škrob a vmícháme do rendlíku. Ještě krátce povaříme a vmícháme i chia. Necháme ovocnou vrstvu asi půl hodinky odležet.
- Nyní připravíme korpus. Všechny ingredience dáme do sekáčku a vzniklou “drť” nasypeme na dno skleniček. Na tuto vrstvu poté nalijeme i ovocnou vrstvu a dáme chladit.
- Na přípravu krému rozpustíme kakaové máslo a dáme jej spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru. Mixujeme do hladka. Krém můžeme buďto ihned navrstvit na ztuhlou ovocnou vrstvu a nebo jej nechat trochu v lednici ztuhnout, dát do zdobicího sáčku a nanést krém takto.
- Krém můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami a nebo dle fantazie.
Praktické
- Použitý hrnek má objem 250 ml.
- Krém oslaďte dle chuti.
Obměna
- Do korpusu a krému dejte libovolné oříškové máslo či tahini.
- Do krému můžete použít libovolné rostlinné mléko.
Děti
- Bez čokoládového zdobení můžete tento dezert nabídnout dětem od 1 roku.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Buďte první, kdo napíše komentář