- 60 g extra panenského olivového oleje
- 2 lžičky rýžového sirupu
- 2 lžičky hořčice
- 4 lžíce jablečného octa
- sůl
- pepř
- 1 lžička gochugaru (chilli koření na kimchi)
- čerstvá petrželka
- 2 lžičky kapar
- 1 lžíce najemno nakrájené červené cibule
Jak připravit pikantní dip na zeleninu
- Nasekejte nadrobno petržel, cibuli a kapary.
- Nasekanou směs dejte do sklenice, přidejte ostatní ingredience, uzavřete víčkem.
- Protřepáním sklenice se vytvoří emulze, kterou lze uchovávat v lednici.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Lze uchovat v lednici a před upotřebením vždy protřepat.
- Dip vhodný na vařenou, dušenou zeleninu, ale určitě lze požít i jako marináda.
Obměna
- Gochugaru lze obměnit za jakoukoliv chilli papričku nebo ho úplně vynechat.
- Jakákoliv sladká cibule.
Děti
- Kořeněné pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Uz dávno som hľadala nejaký zaujímavý dip na dusenú zeleninu. Tento sa mi zapáčil, preto ho určite vyskúšam. Ďakujem za tip!😀
Mnam ♥️