- 3 středně velké batáty
- 2-3 šálky špaldové celozrnné mouky
- hlíva
- žampiony portobello
- lískové oříšky
- olivový olej
- česnek
- petrželka
- sůl
- pepř
Jak připravit batátové noky s houbami a lískovými oříšky
- Batáty uvařte ve slupce do měkka. Oloupejte je a nechte je vychladnout. Promačkejte je bramborovým mačkadlem nebo nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte celozrnnou špaldovou mouku. Množství mouky přizpůsobte množství batátů, mělo by vzniknout těsto hustější konzistence, ze kterého lze tvarovat “hady”. Nechte těsto chvíli odpočívat v chladničce. Vytvořte několik válečků, ty nakrájejte na malé kousky a z nich vyválejte podlouhlé noky.
- Připravte kondiment: osmažte česnek na olivovém oleji, přidejte nasekané houby, osolte a orestujte, dokud houby nedosáhnou požadované konzistence. Opražte lískové ořechy a nahrubo je nasekejte. Přidejte je do pánve k houbám.
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu se solí k varu a uvařte noky. Noky jsou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na povrch. Uvařené noky vložte do pánve s houbami a orestujte je na vysokém plameni. Posypte nasekanou čerstvou petrželkou.
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
Praktické
- Chce to trošku trpělivosti, s těstem není lehká práce, ale výsledek stojí za to.
- Nevařte všechny noky naráz, klidně je vařte po menších dávkách, aby se neslepily.
Obměna
- Můžete použít jiné houby.
- Můžete použít i jiné ořechy.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření. Pokud už vaše menší děti běžně jedí moučné jídlo a pečivo, můžete jim bez obav dát i tyto noky.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborná večeře chutě spolu krásně ladí ❤️
Výborné jídlo! Jedl i masožravec. Mohu vařit každý den. Děkujeme