Tak snídaně a večeře: pečivo s něčím, máslo,sýr, trv. salám, paštiky. Obědy rychlovky: maso z konzervy + gulášová polévka, přichutit a máte guláš. Lečo,do něj párky nebo jinou uzeninu a máte další oběd. Rizoto s masem z konzervy a stetrl. zelenina v mírně slaném nálevu v konzervě. Já tedy na dovolené pokud možno rychlé a jednoduché jídlo,i polévky z pytlíku. Domácí zavařené maso, houbová polévka a máte maso na houbách, možná přidáte i čerstvé,k tomu těstoviny.
Každý to má jinak
Takhle jsem nejedla ani před revolucí na střední. Ale uvědomuju si, soudě i podle dalších rad a komentářů, které se pod dotazem nasbíraly, že pro spoustu lidí je tohle pořád ještě normální – maso každý den. K obědu, k večeři. Bez masa není jídlo.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Nehodnotím to, neřeším, ať si každý jí, co uzná za vhodné. Jen mě takové rady v naší skupině překvapily a srdečně rozesmály. Roman se smál ještě víc, tak jsem si řekla, že vás to taky třeba pobaví. Ještě jsem si na tom příkladu z praxe znovu uvědomila, jak moc jinak a jak moc dlouho už jím jinak než někteří lidé. Ani v 15 bych takhle nejedla, protože to už jsem stravu a zdraví řešila velmi intenzivně. Když jsem začala jezdit na vandry se svou první láskou, vozili jsme s sebou ovesné vločky. Na vodu jsem táhla v sudu jogurty, rajčata, rýžové chlebíčky apod. Takhle, jak paní radí ve skupině tazatelce, jsme naposledy jedly možná jako malé děti s našima pod stanem někdy před více než 30 lety.
Jíme jinak i na cestách
Vy, co sledujete naše články a případně naše fotky z cestování, které na FB vkládáme, víte, že i na cestách se dá jíst dobře a zdravě (viz články níže). Že sice při cestování děláme kompromisy, ale že to jde i bez salámů, paštik a masa v konzervě. Je zajímavé, že takové obilí a luštěniny jsou suché, relativně lehké do batohu a nevyžadují ledničku, přesto si kdekdo s sebou raději potáhne těžké masové konzervy.
Možná to není dokonalé, ale je to fajn
Tak to byl takový dnešní postřeh, o který jsem se s vámi, kdo nejste na FB chtěla podělit. Třeba se taky zasmějete a uvědomíte si, jak daleko už jste se svým jídelníčkem došli. Často tu totiž čtu, jak to ještě stále není dokonalé, jak to nestíháte podle svých představ nebo našich jídelníčků, ale jsem si jistá, že je to mnohem pestřejší a zdravější než ta rada v úvodu ;-)
Prima den,
Eva
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ahoj, zaujala ma fotka. S manželom sme blázni do opekania. No odkedy sme prestali jesť mäso a syr, nevieme, čo si opiecť. Zdá sa, že vegáni iba grilujú :( Máte nejaký opekací typ?
Jedna věc je přiotrávit se na dovče něčím z prášku. Taky jsme jako mladý prošli závislostí na čínských polívkách na ohýnku v ešusu.(zdravý výživy už maj i polojedovatou variantu:-) Tyhle stránky jdou hlavně o zdraví a Evi klobouk dolů, sleduju tě už pár let a děláš to skvěle!!!
Mě nejsmutnější příjde, jak lidi nevnímaj, že to maso v konzervě byla živá bytost, pro kterou nejsvětlejší bod v životě byla její hnusná smrt na jatkách. Že si právě bez toho kusu cizího zmučenýho těla nepředstavej ani jeden chod (ani snídani!!! ???)a to ani pod stanem. Kolik jich nepřemýšlí, nepochybuje o sobě a ještě má chuť jiným radit. Paní je se sebou jistě těžce spokojená:-)