Domů > Magazín > Blog

Dobrá rada nad zlato

Už dlouho jsme se s Romanem tak nezasmáli. Dnes jsme našli dotaz ve facebookové skupině Jíme Jinak, kde se paní ptala, jak se stravovat týden pod stanem. Dostala nás odpověď s těmito doporučeními:

Tak snídaně a večeře: pečivo s něčím, máslo,sýr, trv. salám, paštiky. Obědy rychlovky: maso z konzervy + gulášová polévka, přichutit a máte guláš. Lečo,do něj párky nebo jinou uzeninu a máte další oběd. Rizoto s masem z konzervy a stetrl. zelenina v mírně slaném nálevu v konzervě. Já tedy na dovolené pokud možno rychlé a jednoduché jídlo,i polévky z pytlíku. Domácí zavařené maso, houbová polévka a máte maso na houbách, možná přidáte i čerstvé,k tomu těstoviny.

Každý to má jinak

Takhle jsem nejedla ani před revolucí na střední. Ale uvědomuju si, soudě i podle dalších rad a komentářů, které se pod dotazem nasbíraly, že pro spoustu lidí je tohle pořád ještě normální – maso každý den. K obědu, k večeři. Bez masa není jídlo.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Nehodnotím to, neřeším, ať si každý jí, co uzná za vhodné. Jen mě takové rady v naší skupině překvapily a srdečně rozesmály. Roman se smál ještě víc, tak jsem si řekla, že vás to taky třeba pobaví. Ještě jsem si na tom příkladu z praxe znovu uvědomila, jak moc jinak a jak moc dlouho už jím jinak než někteří lidé. Ani v 15 bych takhle nejedla, protože to už jsem stravu a zdraví řešila velmi intenzivně. Když jsem začala jezdit na vandry se svou první láskou, vozili jsme s sebou ovesné vločky. Na vodu jsem táhla v sudu jogurty, rajčata, rýžové chlebíčky apod. Takhle, jak paní radí ve skupině tazatelce, jsme naposledy jedly možná jako malé děti s našima pod stanem někdy před více než 30 lety. 

Jíme jinak i na cestách

Vy, co sledujete naše články a případně naše fotky z cestování, které na FB vkládáme, víte, že i na cestách se dá jíst dobře a zdravě (viz články níže). Že sice při cestování děláme kompromisy, ale že to jde i bez salámů, paštik a masa v konzervě. Je zajímavé, že takové obilí a luštěniny jsou suché, relativně lehké do batohu a nevyžadují ledničku, přesto si kdekdo s sebou raději potáhne těžké masové konzervy.

Možná to není dokonalé, ale je to fajn

Tak to byl takový dnešní postřeh, o který jsem se s vámi, kdo nejste na FB chtěla podělit. Třeba se taky zasmějete a uvědomíte si, jak daleko už jste se svým jídelníčkem došli. Často tu totiž čtu, jak to ještě stále není dokonalé, jak to nestíháte podle svých představ nebo našich jídelníčků, ale jsem si jistá, že je to mnohem pestřejší a zdravější než ta rada v úvodu ;-)

Prima den,

Eva

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Ahoj, zaujala ma fotka. S manželom sme blázni do opekania. No odkedy sme prestali jesť mäso a syr, nevieme, čo si opiecť. Zdá sa, že vegáni iba grilujú :( Máte nejaký opekací typ?

Jedna věc je přiotrávit se na dovče něčím z prášku. Taky jsme jako mladý prošli závislostí na čínských polívkách na ohýnku v ešusu.(zdravý výživy už maj i polojedovatou variantu:-) Tyhle stránky jdou hlavně o zdraví a Evi klobouk dolů, sleduju tě už pár let a děláš to skvěle!!!
Mě nejsmutnější příjde, jak lidi nevnímaj, že to maso v konzervě byla živá bytost, pro kterou nejsvětlejší bod v životě byla její hnusná smrt na jatkách. Že si právě bez toho kusu cizího zmučenýho těla nepředstavej ani jeden chod (ani snídani!!! ???)a to ani pod stanem. Kolik jich nepřemýšlí, nepochybuje o sobě a ještě má chuť jiným radit. Paní je se sebou jistě těžce spokojená:-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

klub
10
16

Zdravá strava a cestování – 3. díl (výbava na cesty)

Také se vzdáváte cestování kvůli tomu, že si myslíte, že se nedá skloubit jíst jinak a cestovat? Přitom zdravé cestování není zase taková věda, jak se možn...
klub
19
8

Zdravá strava a cestování – 2. díl (obiloviny)

Také se vzdáváte cestování kvůli tomu, že si myslíte, že se nedá skloubit jíst jinak a cestovat? Přitom zdravé cestování není zase taková věda, jak se možn...
klub
19
11

Zdravá strava a cestování – 1. díl (pečivo)

Rádi cestujete a přitom chcete jíst zdravě? Žádný problém! My také cestujeme rádi a často a v tomto našem vychytaném cestovatelském speciálu se s vámi podě...
klub
24

Jak udělat zdravé jídlo na výlet – nudlový salát (fotopostup)

Máte v plánu kratší výlet a potřebujete oběd nebo večeři sebou? Těstovinový salát je tou pravou volbou. Takto jsem ho do pár minut sestavila já.

V Chorvatsku s Cikrytovými

Milí čtenáři Jíme jinak, dovolte mi, abych se s vámi podělila o následující řádky. Skončil čas prázdnin a dovolených, proto bych ráda udělala rekapitulaci ...

Má cenu jít do Jarní očisty znovu?

Má cenu jít do programu znovu, když už jste v něm v minulosti byli? Nejlépe to asi vystihují komentáře a zprávy od těch, kdo jsou v programu po třetí, po č...