Ve složení tofu i tempehu je shoyu, která obsahuje pšenici
Uzené tofu a uzený i smažený tempeh od firmy SUNFOOD mají ve složení sojovou omáčku Shoyu, která obsahuje pšenici. Tudíž by se zdálo, že pro celiaky jsou všechny tyto výrobky zcela nevhodné. I my jsme si to doteď mysleli. Ale díky fermentaci je tomu jinak!
Díky enzymům se pšeničná bílkovina zcela rozloží
Dle laboratorních analýz ze SVÚ v Praze ale nebyl lepek v těchto výrobcích detekovaný. Firma SUNFOOD používá kvalitní sójovou omáčku vyráběnou tradičním způsobem – dlouhodobou fermentací sójových bobů a pšenice pomocí koji (ušlechtilé plísně Aspergillus oryzae). Působením proteolytických enzymů dochází k degradaci pšeničné bílkoviny na kratší peptidy a aminokyseliny, a proto v těchto produktech nebyl lepek ze sójové omáčky detekovatelný.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Tyto výrobky jsou vhodné i pro celiaky
I přísní celiaci tudíž mohou uzené tofu, uzený i smažený tempeh od firmy SUNFOOD bez starostí používat do svých pokrmů.
Také uzené tofu firmy Countrylife je zcela bezlepkové. V tomto tofu se místo sójové omáčky Shoyu používá její bezlepková alternativa – omáčka Tamari.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Moc děkuji za skvělé informace, moc mě potěšily, včera mi byla zjištěna alergie na lepek, tak jsem moc ráda, že tyhle mé oblíbené dobroty můžu dál jíst 👏😋🤓❤️
Dobrý den, platí to i pro tofu, které se prodává v Albertu a je vyráběné firmou Sunfood?