Ve složení tofu i tempehu je shoyu, která obsahuje pšenici
Uzené tofu a uzený i smažený tempeh od firmy SUNFOOD mají ve složení sojovou omáčku Shoyu, která obsahuje pšenici. Tudíž by se zdálo, že pro celiaky jsou všechny tyto výrobky zcela nevhodné. I my jsme si to doteď mysleli. Ale díky fermentaci je tomu jinak!
Díky enzymům se pšeničná bílkovina zcela rozloží
Dle laboratorních analýz ze SVÚ v Praze ale nebyl lepek v těchto výrobcích detekovaný. Firma SUNFOOD používá kvalitní sójovou omáčku vyráběnou tradičním způsobem – dlouhodobou fermentací sójových bobů a pšenice pomocí koji (ušlechtilé plísně Aspergillus oryzae). Působením proteolytických enzymů dochází k degradaci pšeničné bílkoviny na kratší peptidy a aminokyseliny, a proto v těchto produktech nebyl lepek ze sójové omáčky detekovatelný.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Tyto výrobky jsou vhodné i pro celiaky
I přísní celiaci tudíž mohou uzené tofu, uzený i smažený tempeh od firmy SUNFOOD bez starostí používat do svých pokrmů.
Také uzené tofu firmy Countrylife je zcela bezlepkové. V tomto tofu se místo sójové omáčky Shoyu používá její bezlepková alternativa – omáčka Tamari.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moc děkuji za skvělé informace, moc mě potěšily, včera mi byla zjištěna alergie na lepek, tak jsem moc ráda, že tyhle mé oblíbené dobroty můžu dál jíst 👏😋🤓❤️
Dobrý den, platí to i pro tofu, které se prodává v Albertu a je vyráběné firmou Sunfood?