Na první balíček:
- květák
- batát
- červené fazole
- čerstvý česnek vč. zelené části
- extra panenský olivový olej
- bio citrón
- čerstvá jarní cibulka
- petržel
- sůl
- guchugaru (chilli na kimchi)
- čerstvý tymián
- čerstvá meduňka
- čerstvé oregano
- sladké kari
- kurkuma
- semena černuchy (černý kmín/nigella sativa)
- kmín
Na druhý balíček:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- květák
- batát
- červené fazole
- brokolice
- čerstvý česnek vč. zelené části
- extra panenský olivový olej
- bio citrón
- čerstvá jarní cibulka
- petržel
- sůl
- guchugaru (chilli na kimchi)
- čerstvý tymián
- čerstvá meduňka
- čerstvé oregano
Jak připravit pečené zeleninové balíčky
- Připravte si všechnu zeleninu a fazole.
- Nejprve připravte první balíček: dochuťte květák extra panenským olivovým olejem, solí, kurkumou, kari, černuchou a kmínem. Dobře promíchejte.
- Balíčky připravíte tak, že pečicí papír přehnete podélně jako harmoniku, konce svážete kuchyňským provázkem a otevřete jako lodičku.
- Na dno dejte trochou oleje, přidejte nasekaný česnek včetně zelené části.
- Batáty, fazole ochucené solí, květák, citrón a bylinky vložte do balíčku, posypte trochou gochugaru a zalijte několika lžícemi vody. Uzavřete balíček.
- Druhý balíček: Na dno dejte trochu oleje, přidejte nasekaný česnek i se zelenou částí.
- Batáty, fazole ochucené solí, květák, brokolici, citrón a bylinky dejte do balíčku, posypte trochou gochugaru a zalijte několika lžícemi vody. Zavřete balíček.
- Pečte asi 30 minut. Ke konci můžete balíčky trochu pootevřít, pokud chcete trochu křupavější povrch.
- Poté, co je vše upečeno, odstraňte zaschlé bylinky, citrón a podávejte, jak chcete. Můžete servírovat celý balíček (každý si ho otevře na talíři) nebo vysypat celý obsah na quinou, jako na fotce. V obou případech posypte čerstvou jarní cibulkou a petrželkou.
Praktické
- Pečení v papilotě je super, uvnitř se utvoří krásný chutný sosík a vůně zůstanou uvězněny uvnitř.
- Papilot uzavřete kuchyňským provázkem.
Obměna
- Můžete přidat jakékoliv koření.
- Zeleninu můžete obměnit dle vaší chuti a stavu zásob.
- Podávejte s čímkoliv, u nás to bylo s quinoou, jak vidíte na fotce.
- Používejte pouze bio citrón s neošetřenou kůrou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ďalšie super 👍 jednoduché jedlo od Vierky 🥰 a na takéto 1-2 porcie friteza ideálna, nemusí človek rozpaľovat trúbu 😃
Balíčky dělám ráda – není nádobí. Děkuji za inspiraci.