- čerstvé bedly
- sušička
- mixér
- lahvička na koření
Jak vyrobit domácí houbové koření
- Houby očistěte, pokrájejte na menší kousky a dejte sušit do sušičky (do trouby, na mřížku apod.)
- Když jsou houby dokonalo suché, lámou se při přeložení.
- Rozmixujte houby v mixéru na jemno spolu.
- Skladujte v uzavřené nádobě.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Než otevřete mixér, nechte koření spadnout. Rozmixované bedly totiž velmi “práší”.
- Koření se hodí jako ochucení zeleninových polévek, houbových omáček, pod seitan i do zeleninových a luštěninových pokrmů, pomazánek, nádivek, karbenátků aj.
Obměna
- K bedlám můžete přidat i jiné houby, není potřeba se omezovat jen na bedly. U bedel takto efektivně zpracujeme nožičky, které jinak přijdou nazmar.
- Když do mixéru k houbám přidáte sůl a bylinky, dostanete hotovou kořenící směs, kterou můžete používat všude tam, kde jindy používáte kupované houbové koření. Tohle bude bez éček, s kvalitní solí a bez konzervantů.
- Pokud máte přebytky zeleniny, můžete k houbám přidat také sušenou zeleninu a vyrobit si domácí houbovou vegetu.
- Pokud máte rádi pikantnější koření, můžete přidat třeba sušenou chilli papriku nebo sušený česnek.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
😊Houbove omáčky mě chutnají a knedlik
Tak koření je hotové 💚