- 1 hrnek bezpluchého ječmene
Jak připravit instantní ječnou kaši Campa
- Ječmen nasypeme na pánev a nasucho opražíme při mírné teplotě.
- Mícháme, aby se nespálil.
- Jakmile má světle hnědou barvu a zrna začnou praskat, vypneme.
- Ječmen nasypeme na talířek nebo plech a necháme 3 hodiny zchládnout.
- Poté jej pomeleme v mlýnku na hrubší mouku.
- Mouku skladujeme ve sklenici s uzávěrem na suchém místě.
- Pokud chceme uvařit kaši, stačí několik lžic Campy zalít horkou vodou (nebo horkým rostlinným mlékem), rozmíchat, ochutit (rostlinným máslem, kořením nebo obilným sirupem/sladem), posypat např. kokosovou moukou nebo sušeným rostlinným mlékem a podávat.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Tuto instantní kaši můžeme vzít kamkoliv s sebou. Hodí se zejména pokud cestujeme a nemůžeme si vařit kaši z celého obilí.
- Campa je skvělá i pro přípravu sladkých kaší a dezertů.
- Z Campy můžete udělat i nočky, knedlíčky nebo nudle.
- Pokud nemáme mlýnek na obilí, můžeme opražený ječmen rozmixovat i v blenderu, jen bude vzniklá mouka hrubší s menšími kousky zrn, což ale ničemu nevadí.
Obměna
- Campa se dá udělat i z pšenice (naše krupice), jednozrnky, špaldy nebo kamutu.
Děti
- Campa je vhodná pro děti od 1,5 roku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Nejlepsí TSAMPA, kterou jsem jedla: http://barlees.eu/produkt/tsampa-original-250g/🙏
Vyzkoušeno vloni na letní dovolenou z bezpluhého ovsa.
Výborné, vyborné, výborné. A jdu na to znovu – jedeme lyžovat a přespáváme v autě.