ingredience info=”pro cca 24 kusů”]
- cca 1 kg zralých jahod
- špetka soli
[/ingredience]
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Jahody omyjeme ve studené vodě a zbavíme stopek a lístečků.
- Rozmixujeme do tekuté podoby.
- Nalijeme do formiček či mističek.
- Dáme zmrazit.
Pokud použijeme nanukové formičky, usnadníme si vyndavání zmrzlé jahodové hmoty opláchnutím v teplé vodě – krásně vyklounou ven. Nebo prostě chvilku počkáme, až povolí.
ObměnaDo veganské zmrzliny můžeme přidat jakékoli ovoce, které zrovna dozrává. Kyselejší ovoce můžeme dosladit sladem, obilným sirupem či rozinkami, datlemi apod.
Děti
Pro nikoho není vhodné konzumovat ledové pokrmy, tím spíš ne pro malinké děti. S podáváním ledové zmrzliny počkáme až do doby, kdy už nechtějí děti jíst variantu s agarem. I tak dětem dáváme zrmrzlinu trochu odstátou a učíme je ohřívat sousto v ústech.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář