- 100 g oříšky kešu natural
- 80 ml vody
- voda pro máčení kešu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička lahůdkového droždí
- sůl
Jak připravit domací kešu krém nebo smetanu
- Namočte kešu do vody, stačí 3 hodiny, ale můžete nechat i přes noc.
- Sceďte kešu, přidejte 80 ml čisté vody, citronovou šťávu a lahůdkové droždí. Osolte pokud chcete.
- Rozmixujte na jemný krém.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Sehnat v obchodě jakoukoliv rostlinou smetanu, dnes není žádný problém. Jsou veganské, není s tím práce a některé jsou i dobré. Ale všichni víme, že domácí bude vždy ta nejlepší volba. Máme kontrolu nad kvalitou surovin a radost, že jsme si to vyrobili sami, je veliká.
- Tato smetana je vyrobena opravdu s několika málo ingrediencemi. To samé se nedá říct o nějakém polotovaru. Tak honem do toho.
- Smetana je výborná na těstovinách.
Obměna
- Můžete vynechat sůl i lahůdkové droždí a použít třeba smetanu na sladko.
- Můžete dokonce obohatit přidáním různého koření či bylinek.
Děti
- Vhodné pro děti cca od 2 let. Pokud ale běžně dáváte mléčné výrobky, tak bez obav dejte kešu smetanu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierko, opět ti s radostí vyseknu poklonu. Měla jsem to spíš hustější, na chleba a těstoviny ideální. Dala jsem si víc droždí a citronu. Nadrobno jsem nasekala mangold, i ty tvrdší středy, pak řapíkatý celer, nastrouhala cuketu, vše zpěnila, přidala sůl, koření a sicilské pinoli (jsou malé jako semínka okurek). Vše se dělalo společně. Po dovaření jsem vmíchala krém. Příště zkusím se špagetami jak to máš vyfocené a zeleniny jen decentně. Nejspíš ta chuť krému víc vynikne. Krém vyroben v pátek a ještě mi zbyl, snad se do pondělí nezkazí.
Dobrý deň. Dá sa prosím smetana skladovať v lednici?