- 0,5 hrnku tučného strouhaného BIO kokosu
- 0,5 hrnku ovesných vloček (nebo bezlepkových)
- 1 hrnek horké vody
Jak připravit domácí rostlinnou smetanu
- Vločky i kokos nasypeme do mixéru.
- Zalijeme hrnkem horké vody.
- Vše rozmixujeme do hladké hmoty.
- Nalijeme do jemného sítka a přecedíme (hustou hmotu použijeme třeba do kaše nebo na dezert).
- Smetanu použijeme všude tam, kde bychom použili kupovanou smetanu (tj. omáčky, polévky, dezerty, hlavní jídla, krémy, dresinky, těstovinové směsi, s ovocem, do kávy aj.).
- Zbytek smetany uchováváme v lednici maximálně 3 dny.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Pro bezlepkovou verzi můžete použít pohankové vločky nebo bezlepkové ovesné vločky.
- Smetana je opravdu hustá, takže s ní můžete zahustit omáčky nebo polévky.
- Když do smetany přidáte ještě lžičku lahůdkového droždí, vykouzlíte úplnou chuť klasické smetany.
- Můžete experimentovat s ingrediencemi a připravit ji třeba jen z vloček, kokosu, mandlí, rýže nebo jiných škrobovitých potravin.
- Zbytek z výroby smetany – tj. tu hustou hmotu můžete použít do ranní kaše, na krémové dezerty, na sušenky, do různých těst atp.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Výborná 😋
V receptu máte jeden hrnek vody a ve videu dva hrnky vody. Kolik té vody teda má doopravdy být ? Možná proto to mají někteří moc husté. Pokud jeden hrnek je málo.