Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Domácí ravioli na hrachové omáčce

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Ravioli s jednoduchým a rychlý krémem z hrášku a houbami. Kdo má rád italskou kuchyni, určitě si přijde na své.

Ingredience
  • domácí ravioli
  • 100 sušeného hrachu
  • půl šálku čerstvého nebo mraženého hrášku
  • olej
  • několik žampionů
  • šalvěj
  • mizuna
  • petrželka
  • sůl

Jindra s manželem jsou velcí sportovci. Ona ráda triatlon, horské kolo, běžky, dlouhé běhy...

Jak připravit domácí ravioli se žampiony a hrachovou omáčkou

  1. Jak připravit základní recept na ravioli najdete zde
  2. Namočte hrách na 5 hodin do vody. Poté slijte vodu, dejte čerstvou a uveďte k varu. Hrách se vaří asi 45 minut. Před koncem varu přidejte k němu do hrnce zelený hrášek a povařte dalších 10 minut. Slijte vodu a nechte jí stranou. Dejte hrášek do mixéru, osolte a rozmixujte s vodou na krém.
  3. Na pánev dejte olej a houby nakrájené na plátky. Orestujte na prudkém ohni. Nesolte houby, pustily by vodu a měly by konzistenci, která mě osobně nechutná. Přidejte k houbám lístečky čerstvé šalvěje. Až budou houby orestované, osolte.
  4. Uvařte ravioli.
  5. Na talíř naservírujte krém, ravioli, houby a posypte mizunou, petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Až začnete mixovat krém, začněte s menším množství vody. Krém musí být hustý, ne tekutý.
  • Určitě vám trochu krému zbyde jako mně, rozřeďte ho a máte polévku.
  • Nezapomeňte na citrónovou šťávu.

Obměna

  • Použijte jakoukoliv zelenou bylinku nebo nať, kterou máte k dispozici.
  • Můžete použít i jiné houby.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Špagety s květákovým krémem

Inspirací pro tento recept mi byl recept známého italského šékuchaře michelinské restaurace Antonina Cannavacciuola. Moje verze je veganská a jde o rychlé ...

Špagety Tři oříšky pro Popelku

Pokud jste milovníky špaget a velmi rychlých receptů, je tato italská klasika pro vás to pravé.

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.