Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Domácí veganské tagliolini s mákem

Uvařeno
bez sóji
bez vajec

Udělat si domácí těstoviny, to je radost. Ano trochu práce to vyžaduje, ale když pak všem chutná…to stojí za tu námahu. Vyzkoušejte tyto domácí nudle s mákem a určitě si pochutnáte.

Ingredience
6 porcí
  • 250 g semolinové mouky hrubé
  • 250 g semolinové mouky jemně mleté
  • 250 ml horké vody
  • máku mletý
  • mák celý
  • sůl
  • veganský parmazán (mandle, slunečnicová semínka, sůl, opražená sezamová semínka, lahůdkové droždí)

Donedávna jsem si myslela, že jím celkem zdravě… Ale poslední dobou mi nebylo dobře. Místo snídaně jsem si bral...

Jak připravit domácí nudle s mákem

  1. Dejte vařit vodu. V míse smíchejte oba dva druhy mouky a zalijte horkou vodou. Tuto směs prohněťte rukama a vytvořte z těsta kouli, zabalte do fólie a nechte 30 minut odpočívat.
  2. Pomocí strojku na těstoviny rozválejte na dlouhé listy a poté nudle. My máme rádi kulaté tagliolini, tak si nastavím číslo 3. Pokud je chcete tenčí, klidně vyválejte na číslo 5. Pokud nemáte k dispozici strojek na těstoviny, vyválejte těsto válečkem a nakrájejte na nudle nožem.
  3. Nechte trochu oschnout, ale nezapomeňte je pěkně poprášit semolinou, aby se vám neslepily.
  4. Nyní si připravíme kondiment. Trochu máku nameleme na mlýnku, trochu ho necháme v celku. Veganský parmazán je taky rychlovka. Stačí trochu upražit sezamová semínka a dát do mixéru s mandlemi, slunečnicovými semínky, solí a lahůdkovým droždím. Nahrubo rozmixovat a je to.
  5. Uvařte těstoviny, přidejte je do misky s mákem, ochuťte olivovým olejem, smíchejte a posypte veganským parmazánem.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Výborný pomocník je strojek na těstoviny a nudle. Jinak budete muset válet ručně a krájet nožem. Na strojku to máte rychle a bez námahy.
  • Veganský parmazán vydrží i týden v lednici. Můžete, pokud ho používáte, připravit i trochu víc. Ingredience dávám od oka.

Obměna

  • Pokud se vám nechce dělat s domácí těstovinou, což by ale byla škoda, kupte nějaké kvalitní čerstvé tagliolini.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

25 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Špagety s květákovým krémem

Inspirací pro tento recept mi byl recept známého italského šékuchaře michelinské restaurace Antonina Cannavacciuola. Moje verze je veganská a jde o rychlé ...

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Domácí těstoviny orecchiette

Dnes už se dá prakticky koupit všechno..tak proč se zabývat nějakou domácí výrobou? Protože všechno, co je vyrobené doma, s láskou, s trpělivostí má mnohem...