Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Dubu muchim – brokolice s tofu

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný pokrm.

Ingredience
  • brokolice
  • tofu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • sezamová semínka
  • česnek
  • jarní cibulka

Vždy jsem toužila po dokonalé postavě a krásném oblečení: cvičila, držela diety a různé výživové směry a jako introve...

Jak připravit brokolici s tofu po korejsku

  1. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu.
  2. Tofu dejte do vroucí vody a vařte tři minuty. Dejte stranou.
  3. Poté blanšírujte v horké vodě čisté růžičky a křehké stonky brokolice po dobu 4 minut.
  4. V hrnci rozehřejte olej a přidejte nasekaný česnek. Olej se nesmí smažit, stačí aby se rozvoněl. 
  5. Po uvaření vložte do mísy brokolici, ochuťte připraveným aromatickým olejem, nakrájenou čerstvou jarní cibulkou a nasucho opraženým sezamem. Přidejte tofu rozdrobené prsty, opepřete  a vše rukama dobře promíchejte.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Do tohoto receptu zužitkujte i stonky brokolice, nejen růžičky.
  • Množství ingrediencí volte podle počtu strávníků a chuti.

Obměna

  • Můžete použít sezamový olej.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

154 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

František
30. 11. 2024

Přiznávám, že jsem k tomuto receptu neměl, ze začátku, důvěru. Ale, když jsem to udělal, tak jsem změnil názor. Je to výborné. Brokolici, jak jsem četl níže, jsem dělal na páře. Vaření zeleniny, pokud to není nutné, nepovažuji za šťastné. Lepší je pára.
Malá změna byla u sezamu. Když jsme jej opražil, tak jsem ho částečně nadrtil, aby vynikla jeho chuť. Původně jsem to plánoval, jako přílohu, ale nakonec jsme to snědli samotné. Už to ukládám do oblíbených … :)

Děkuji za recept. Moc dobré.👍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

109
21

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Kukuřičné těstoviny s pórkem, kapustičkami, brokolicí a uzeným tofu

Jednoduché a přitom velmi chutné jídlo, skvělá volba, pokud nemáte na vaření moc času.

Rýžová kaše s omáčkou čtyř ingrediencí

Kompletní jídlo skvěle doladěné lahodnou omáčkou. Tato omáčka je velmi vhodná pro zimní období místo oleje v syrovém stavu, který ochlazuje organizmus.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Zelná pečínka

Neobyčejný pokrm z obyčejného zelí, který nás přímo nadchl. Kondiment je opravdu vynikající, doufám, že vyzkoušíte a pochutnáte si jako my.