Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Dušená mrkev s řasou Nori

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Pokud máte rádi dušenou mrkev, pak vyzkoušejte tuto variantu s řasou Nori. Skvěle se hodí k hrachové kaši nebo třeba k sushi či do poké.

Ingredience
cca 2 porce
  • 1 velká mrkev
  • 130 ml vody
  • 2 lžičky vloček Nori
  • 2 lžíce tamari či jiné kvalitní sójové omáčky
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička javorového sirupu

„Je třeba si k jídlu v klidu sednout.“ „Jezte pomalu a soustřeďte se na jídlo.“ „Vychutnejte si ty okamžiky, které tr...

Jak připravit dušenou mrkev s vločkami Nori

  1. Mrkev oškrábeme a škrabkou z ní uděláme tenké proužky.
  2. Do rendlíku dáme zbytek ingrediencí a proužky mrkve a pod pokličkou dusíme asi 8 minut.
  3. Mrkev potom scedíme a přidáme k libovolnému pokrmu.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Zbylou tekutinu nevylévejte. Dá se použít třeba do ranní miso polévky.
  • Takto připravená mrkev se skvěle hodí třeba k hrachové kaši, do poké a nebo k sushi.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Místo javorového sirupu můžete použít jiné slazení.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

27 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Basmati se zimní zeleninou

Zima se pomalu chýlí ke konci a s ní i zelenina charakteristická pro toto období, proto využijte zimní zeleninu k přípravě tohoto jídla.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...