- 1 velká mrkev
- 130 ml vody
- 2 lžičky vloček Nori
- 2 lžíce tamari či jiné kvalitní sójové omáčky
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžička javorového sirupu
Jak připravit dušenou mrkev s vločkami Nori
- Mrkev oškrábeme a škrabkou z ní uděláme tenké proužky.
- Do rendlíku dáme zbytek ingrediencí a proužky mrkve a pod pokličkou dusíme asi 8 minut.
- Mrkev potom scedíme a přidáme k libovolnému pokrmu.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Zbylou tekutinu nevylévejte. Dá se použít třeba do ranní miso polévky.
- Takto připravená mrkev se skvěle hodí třeba k hrachové kaši, do poké a nebo k sushi.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Místo javorového sirupu můžete použít jiné slazení.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář