- čerstvé shiitake
- tamari
- olej
- sezamové semínko
- česnek
- vločky řasy nori
- sůl
Jak připravit dušené houby shiitake
- Na pánvi rozehřejte olej a do něj prolisujte česnek. Nechte rozvonět.
- Přidejte hlavičky hub, bez nožiček a orestujte. Podlijte malinkým množstvím vody a trochou tamari. Vařte, dokud se tekutina nevyvaří.
- Posypte řasou nori, pažitkou a sezamovým semínkem.
Praktické
- Počítejte tak 3 houby na 1 porci. Samozřejmě podle velikosti hlaviček.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Vynikající k rýži, do jakýchkoli vašich oblíbených japonských receptů.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář