Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Dušené zelí z jednoho hrnce

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Ingredience
  • malé zelí
  • 1 čajová lžička směsi baharat
  • olej
  • červená cibule
  • mrkev
  • sůl
  • voda

Milena byla na našem semináři v březnu, a pak jsem ji nějaký čas naviděla. Náš seminář mezitím doporučila svojí známé...

Jak připravit dušené zelí se směsí baharat

  1. Do kastrolu dáme olej a asi 1,5  – 2 cm vody.
  2. Zelí nakrájíme na 4 kusy odstraněním tvrdé části.
  3. Osolíme, posypeme směsí baharat, přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni, dokud zelí nezměkne.
  4. Po dokončení vaření přidáme trochu oleje a zvýšíme plamen, aby se listy na dně lehce orestovaly.
  5. Podáváme třeba s voňavou rýží nebo podle vaší chuti a fantazie.
Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Praktické

  • Použijte kastrol, aby zelí pokrylo celé dno.
  • Baharat je velmi aromatická směs, nepřežeňte to s množstvím.

Obměna

  • Místo zelí můžete použít kapustu nebo čínské zelí.
  • Místo mrkve a cibule můžete přidat jakoukoliv zeleninu podle vaší chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

31 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
21. 9. 2023

Výborný! Rýži jsem k tomu měla jasmínovou, dochutila jsem ji zálivkou z receptu na Goguma bap a super rychlá dobrota😋

Slavomíra
12. 2. 2023

Do kapust. jedál pridávam obľúbené mahá korenie,ale Baharat sem perfekt pasuje(aj v ústach mám voňavo😀), a to prevedenie(kapusta v celku) recept posúva medzi “pre návštevy”🤩,zopakujem na večeru s inou prílohou..Vierka,celý víkend si so mnou v kuchyni🤣pozdravujem na diaľku

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Kapustičky s jogurtovým dipem

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.