- 3 větší jablka
- deci vody
- sůl
- 500ml domácího hustšího obilného mléka např. ze Soyabelly nebo mléka z obchodu (ovesné, jáhlové…) /lze nahradit půl litrem kupovaného vanilkového pugingu Provamel
- 40g kukuřičného škrobu nebo jeden vanilkový puding
- deci rýžového sladu nebo jiného sladidla
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup
- Jablka omyjeme, vyndáme jadřince a nakrájíme na větší kusy.
- Jablka dáme do hrnce spolu s deci vody a špetičkou soli a vaříme pod pokličkou asi 10 minut do změknutí.
- Do studeného domácího obilného mléka (třeba ze Soyabelly) nebo obilného mléka z krabice (ne rýžové) vmícháme sáček vanilkového pudingu nebo 40g kukuřičného škrobu.
- Jakmile se obilné mléko zahřeje do bodu varu, přidáme rýžový sirup a necháme minutu dvě povařit. Pak puding stáhneme z plotny.
- Uvařená jablka rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
- Do pohárů střídáme vrstvu pudingu s vrstvou rozvařených jablek.
- Labužníci mohou pohár ještě dozdobit zdravou sušenkou.
Obměna
Místo jablek můžeme použít hrušky, v létě meruńky nebo broskve.
Děti
Tento pohár můžete dát dítěti kolem 1,5 roku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Můj jí , a jen dělá hmmmmmmmmm mnam dobre ♥️
Dobrota dobrota , povedlo Se , Krasne vsechno zthuhlo a mnamka ♥️