Na tmavé těsto:
- 150 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 30 g oleje
- 1 lžička skořice
- 2 polévkové lžíce datlového sirupu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 g nasekaných mandlí
- špaldové mléko podle potřeby
Na světlé těsto:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 150 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 30 g oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 30 g strouhaného kokosu
- 1 polévková lžíce rýžového sirupu
- rýžové mléko podle potřeby
Jak připravit jednoduché dvoubarevné sušenky
- Obě těsta připravte tak, že nejprve dobře promícháte suché ingredience.
- Postupně přidávejte tekuté přísady, abyste získali pevné, ale pružné těsto.
- Pomocí pečícího papíru rozválejte tmavé těsto a vytvořte obdélník.
- To samé se světlým těstem.
- Na tmavé těsto položte světlé těsto a podélně je smotejte.
- Opět s pomocí pergamenového papíru vytvořte jakýsi salám. Dejte do mrazáku a předehřejte troubu na 180°C.
- Těsto samozřejmě nesmí zmrznout, je tam pouze ke zpevnění, aby se lépe krájelo. Jakmile je trouba nahřátá, nakrájejte těsto na plátky a pečte asi 15-20 minut.
Praktické
- Těsto nepodsypávejte moukou, používejte pečící papír.
- Pokud máte rádi sladké, přidejte více sladidla, než je uvedeno v receptu.
Obměna
- Místo špaldového a rýžového můžete použít jakékoliv rostlinné mléko.
Děti
- Sušenky jsou vhodné pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou svačinu nabídnout i dříve. Pozor na kousky mandlí.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Holky vy to máte krásné 🥰
Mě se to teda úplně vymklo kontrole 🤣🤣🤣
Vierka, ďakujem ti za super recept. Si moc šikovná a krásne nám spestruješ náš jedálniček.
Každý deň sa čudujem, aké chutné jedlo som navarila 🙂 (vždy podľa JJ )