Na tmavé těsto:
- 150 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 30 g oleje
- 1 lžička skořice
- 2 polévkové lžíce datlového sirupu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 g nasekaných mandlí
- špaldové mléko podle potřeby
Na světlé těsto:
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- 150 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 30 g oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 30 g strouhaného kokosu
- 1 polévková lžíce rýžového sirupu
- rýžové mléko podle potřeby
Jak připravit jednoduché dvoubarevné sušenky
- Obě těsta připravte tak, že nejprve dobře promícháte suché ingredience.
- Postupně přidávejte tekuté přísady, abyste získali pevné, ale pružné těsto.
- Pomocí pečícího papíru rozválejte tmavé těsto a vytvořte obdélník.
- To samé se světlým těstem.
- Na tmavé těsto položte světlé těsto a podélně je smotejte.
- Opět s pomocí pergamenového papíru vytvořte jakýsi salám. Dejte do mrazáku a předehřejte troubu na 180°C.
- Těsto samozřejmě nesmí zmrznout, je tam pouze ke zpevnění, aby se lépe krájelo. Jakmile je trouba nahřátá, nakrájejte těsto na plátky a pečte asi 15-20 minut.
Praktické
- Těsto nepodsypávejte moukou, používejte pečící papír.
- Pokud máte rádi sladké, přidejte více sladidla, než je uvedeno v receptu.
Obměna
- Místo špaldového a rýžového můžete použít jakékoliv rostlinné mléko.
Děti
- Sušenky jsou vhodné pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou svačinu nabídnout i dříve. Pozor na kousky mandlí.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Znovu som sa vrátila k receptu a znovu super pochúťka :-)
Sůšy jsou moc dobré. Nemám rýžový sirup, jen datlový, který jsem dala do obou verzí a do té “tmavé” jsem přidala černé kakao, aby vzniklo barevný rozdíl.